Μυλωνάς – Ευσταθίου έθεσαν το ζήτημα βρετανών που σφετερίζονται περιουσίες στα κατεχόμενα

Μυλωνάς – Ευσταθίου έθεσαν το ζήτημα βρετανών που σφετερίζονται περιουσίες στα κατεχόμενα

Τι δήλωσε ο Παύλος Μυλωνάς:

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών νομοσχέδιο που αφορά και καθορίζει το δικαίωμα εισόδου και διαμονής στην Κύπρο υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαζί με τον συνάδελφο Κωστή Ευσταθίου θέσαμε το ζήτημα εκείνων των Βρετανών οι οποίοι σφετερίζονται παράνομα τις περιουσίες προσφύγων στα κατεχόμενα. Υπενθυμίζω και την υπόθεση Όραμς-Αποστολίδη.

Όλοι αυτοί οι σφετεριστές, που πριν από λίγα χρόνια ήταν γύρω στους 3.000, με βάση αυτό το νομοσχέδιο θα είχαν το δικαίωμα να παραμένουν στην Κύπρο και να απολαμβάνουν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Εμείς ζητήσαμε από τη Νομική Υπηρεσία να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο έτσι ώστε να υπάρχουν προϋποθέσεις απαγορευτικές για όλους αυτούς που σφετερίζονται τις περιουσίες μας στα κατεχόμενα. Υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από την Αστυνομία μέσα από τα στοιχεία που κατέχει το Κτηματολόγιο, τόσο κατά την άφιξή τους από τα νόμιμα αεροδρόμιά μας όσο και κατά τη διέλευσή τους στις ελεύθερες περιοχές από τα οδοφράγματα.

Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα της Νομικής Υπηρεσίας να καλύψει νομοθετικά αυτό το κενό που επιτρέπει την επιβράβευση της παρανομίας.