Μπόρις Τζόνσον: «Στόλισε» με αγγλικές σημαίες τη Ντάουνινγκ Στριτ

Μπόρις Τζόνσον: «Στόλισε» με αγγλικές σημαίες Ντάουνινγκ Στριτ ενόψει του τελικού της Κυριακής

Η Αγγλία ζει στον πυρετό του τελικού του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία, με τους οπαδούς των Τριών Λιονταριών να ονειρεύονται ήδη πως η κούπα γυρίζει… σπίτι!

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι φανατικός υποστηρικτής  της αγγλικής ομάδας και   δεν χάνει ματς στο Γουέμπλεϊ. Υποσχέθηκε μάλιστα στους βρετανούς, δημόσια αργία την επομένη του τελικού εάν νικήσει η ομάδα της Αγγλίας.

Μάλιστα, μετά τη νίκη στα ημιτελικά (2-1) κόντρα στη Δανία, φωτογραφήθηκε με μια φανέλα της ομάδας, δηλώνοντας πως ήταν μια «αγχωτική κατάσταση», ενώ ευχήθηκε στην ομάδα τα καλύτερα για την καταληκτική αναμέτρηση της Κυριακής (11/7).

Η κίνησή του ωστόσο να διακοσμήσει τη Ντάουνινγκ Στριτ με τις αγγλικές σημαίες, φορώντας ακόμη και την καρφίτσα με τη σημαία του Αγίου Γεωργίου, έγινε αντικείμενο σχολιασμού στο Twitter.

Πολλοί ήταν εκείνοι που καυτηρίασαν τη στάση του ως μη πρέπουσα για τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ άλλοι χρήστες αναρωτήθηκαν αν θα τηρούσε την ίδια στάση στην περίπτωση που η Σκωτία, η Ουαλία ή η Ιρλανδία έφταναν στον τελικό του Euro.