Μπόρις Τζόνσον: «Ο πρίγκιπας Φίλιππος διαμόρφωσε και ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων»

Η Βρετανία θρηνεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πλέκοντας το εγκώμιο στον Δούκα του Εδιμβούργου που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 99 ετών.

«Η Βασιλική Οικογένεια έχασε όχι μόνο μια πολύ αγαπητή και αξιοσέβαστη δημόσια προσωπικότητα αλλά κι έναν αφοσιωμένο σύζυγο, έναν περήφανο και στοργικό πατέρα, παππού και τα τελευταία χρόνια, προπάππου».

«Θρηνούμε σήμερα με την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε αυτήν και σε όλη την οικογένειά της και ευχαριστούμε, ως έθνος και βασίλειο, για την εξαιρετική ζωή και το έργο του πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν πηγή έμπνευσης για τους νέους.

«Βοήθησε στην καθοδήγηση της Βασιλικής Οικογένειας και της μοναρχίας, ώστε να παραμείνει ένας θεσμός αναμφισβήτητα ζωτικός για την ισορροπία και την ευτυχία της ζωής του έθνους μας ».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος «διαμόρφωσε και ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων» με το πρόγραμμα βραβείων του Δούκα του Εδιμβούργου, και με τις αμέτρητες εκδηλώσεις του, «ενίσχυσε τις ελπίδες τους και ενθάρρυνε τις φιλοδοξίες τους», πρόσθεσε.