Μπόρις Τζόνσον: Δύο πρώην σύζυγοι και πολλές ερωμένες

Ο Μπόρις Τζόνσον, είναι το φαβορί για την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών και, μάλλον, θα γίνει ο νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ αφού συγκέντρωσε περισσότερες από τις μισές ψήφους των συντηρητικών βουλευτών κατά την πέμπτη ψηφοφορία που διεξήχθη .

Σε δηλώσεις του είπε ότι  τα μέλη του κόμματος του, δεν ενδιαφέρονται να μάθουν για ποιον λόγο η αστυνομία εκλήθη στο διαμέρισμα που διαμένει με την φίλη του στο νότιο Λονδίνο, ειδοποιημένη από τους γείτονες που άκουσαν ασυνήθιστα σφοδρό καυγά και γυναικεία ουρλιαχτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian,  ένας γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία όταν άκουσε φωνές και σπάσιμο πιάτων στο διαμέρισμα που διαμένει ο 55χρονος, Μπόρις Τζόνσον με την 31χρονη σύντροφό του, Κάρι Σάιμοντς, στο ανατολικό Λονδίνο.

Ο ανέκαθεν εκκεντρικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου ,δεν έπαψε ποτέ να απασχολεί τον Τύπο με την ερωτική του ζωή και τις εκάστοτε εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Τα ερωτήματα για την ιδιωτική ζωή του πρώην υπουργού Εξωτερικών κυριαρχούν στη μάχη για τον αριθμό 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ)», γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με την Guardian, ο γείτονας που άκουσε τον καβγά μεταξύ του «Μπότζο» και της πρώην υπεύθυνης Επικοινωνίας του Συντηρητικού κόμματος, φρόντισε να ηχογραφήσει το ζευγάρι.

Η γυναίκα φώναζε στον Τζόνσον “φύγε από το διαμέρισμά μου” ενώ ακουγόταν και σπάσιμο πιάτων ή ποτηριών, δήλωσε ο γείτονας της Σάιμοντς στην εφημερίδα. Το διαμέρισμα, όπου διαμένει το ζευγάρι ανήκει στην 31χρονη σύντροφο του Μπόρις Τζόνσον.

Η εξωσυζυγική σχέση του Μπόρις Τζόνσον με την Σάιμοντς αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και η δεύτερη σύζυγός του Μαρίνα Χουίλερ με την οποία ο «Μπότζο» έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, αποφάσισε μετά από πολλά χρόνια υπομονής με τις απιστίες του συζύγου της, να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Το 1987 ο Τζόνσον παντρεύτηκε την τότε αγαπημένη του Αλέγκρα Μόστιν Όουεν, αλλά το 1993 το ζευγάρι χώρισε αφού αποκαλύφθηκε πως ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου απατούσε την σύζυγό του με την δικηγόρο Μαρίνα Χουίλερ, την μετέπειτα δεύτερη σύζυγό του.

Το 2004 είδε το φως της δημοσιότητας η επί τέσσερα χρόνια εξωσυζυγική σχέση του Τζόνσον με την δημοσιογράφο και συγγραφέα Πετρονέλα Γουάιτ, κόρη του Εργατικού λόρδου Γουάιτ. Αργότερα, η ίδια αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια της σχέσης της με τον Τζόνσον είχε μια αποβολή και έκανε μια έκτρωση. Εκείνη την εποχή ο επικεφαλής των Συντηρητικών Μάικλ Χάουαρντ απέπεμψε τον Τζόνσον από την θέση του «σκιώδη» υπουργού για τις Τέχνες.

Δύο χρόνια αργότερα ο ζωηρός Τζόνσον έκανε ακόμα μία εξωσυζυγική σχέση με την δημοσιογράφο Άννα Φαζάρκερλέι. Η σύζυγός του τον έδιωξε από το σπίτι για να τον δεχθεί πίσω στη συνέχεια. Και εκείνος «της ανταπέδωσε την καλοσύνη», όταν το αμέσως επόμενο έτος απέκτησε παιδί με την ερωμένη του Έλεν Μακιντάιρ, σύμβουλο Τέχνης. Η σύζυγός του τον έδιωξε και πάλι από το σπίτι.

Η 54χρονη Μαρίνα Χουίλερ, κόρη του ανταποκριτή του BBC σερ Τσάρλς Χουίλερ, επί χρόνια ανεχόταν τις απιστίες του συζύγου της.

Μέχρι, που τον περασμένο Σεπτέμβριο «το ποτήρι ξεχείλισε», όταν έγινε γνωστή η σχέση του Τζόνσον με την κατά πολύ νεότερή του Κάρι Σάιμοντς. Ο Τζόνσον γνώρισε για πρώτη φορά την Σάιμοντς το 2012, όταν εκείνη αποσπάστηκε από το κόμμα των Συντηρητικών για να προωθήσει την εκστρατεία του Τζόνσον για τη δημαρχία του Λονδίνου. Στη συνέχεια η Σάιμοντς εργάστηκε για τον Σατζίντ Νταβίντ και τον Μάικλ Γκόουβ και το 2017 προήχθη σε διευθύντρια Επικοινωνίας των Συντηρητικών, ένας ρόλος που την έφερε πιο κοντά στον τότε υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον, που έχει στην ιδιοκτησία του ένα διαμέρισμα στο Οξφορντσάιρ, μετακόμισε στο διαμέρισμα της νέας συντρόφου του, στο ανατολικό Λονδίνο. Έκτοτε, το ζευγάρι προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και οι έξοδοί του είναι περιορισμένοι.

Ο Τζόνσον κάνει τώρα ό,τι περνάει από το χέρι του για να εκδοθεί το διαζύγιό του το συντομότερο, ώστε όταν γίνει ο νέος ένοικος της Ντάουνιγκ Στριτ, η Κάρι Σάιμοντς να είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Βρετανίας.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που το παρατσούκλι της είναι FLOTUS, από το ακρωνύμιο «First Lady Of The United States» (Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ), όπως συνήθως αποκαλείται η εκάστοτε Πρώτη Κυρία στις Ηνωμένες Πολιτείες.