Μπόρις Τζόνσον: «Δικτάτορας» ο Πούτιν – H εισβολή στην Ουκρανία θα αποτύχει (Video)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα πως οι Δυτικοί θα επιβάλουν «μαζικές» κυρώσεις στη Ρωσία σε αντίδραση για την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά και, σε τελευταία ανάλυση, στρατιωτικά, αυτή η φρικαλέα και βάρβαρη επιχείρηση του Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να καταλήξει σε αποτυχία», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους Βρετανούς. «Δεν μπορούμε να αποστρέψουμε το βλέμμα και δεν θα το αποστρέψουμε».

«Σήμερα, σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας, θα καθορίσουμε ένα σύνολο μαζικών οικονομικών κυρώσεων προκειμένου να πληγεί εν καιρώ η ρωσική οικονομία», είπε ακόμα ο Μπόρις Τζόνσον, όπως γράφει το AFP.

Αφού προήδρευσε το πρωί μιας συνεδρίασης κρίσης στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί στη διάρκεια της ημέρας με τους υπόλοιπους ηγέτες της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) ενώ αναμένεται να μιλήσει και στο βρετανικό Κοινοβούλιο γύρω στις 17:00 ώρα Γκρίνουιτς (19:00 ώρα Ελλάδας), αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο ίδιος εκτίμησε πως «η φλόγα της ελευθερίας» θα υψωθεί και πάλι στην Ουκρανία. «Παρόλες αυτές τις βόμβες, παρόλα αυτά τα άρματα μάχης και παρόλους αυτούς τους πυραύλους, δεν πιστεύω πως ο Ρώσος δικτάτορας θα καταφέρει ποτέ να υπονομεύσει το εθνικό αίσθημα των Ουκρανών και την παθιασμένη πεποίθησή τους ότι η χώρα τους πρέπει να είναι ελεύθερη», υπογράμμισε.

Επισημαίνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε προχθές, Τρίτη, κυρώσεις σε πέντε τράπεζες και τρεις Ρώσους ολιγάρχες μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.