Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων προβάλλεται η  δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ,  Μάριο Ντράγκι, πως η Κύπρος βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο πριν από το 2016 που ήταν η προθεσμία που τέθηκε, η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Συνεδριακό Κέντρο και η υπόθεση που εξετάζεται από το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με το Αποχετευτικό Σύστημα της Λευκωσίας.

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο “Ολα ήταν προσχεδιασμένα” πως από νωρίς είχαν προαποφασιστεί οι εγκληματικές αποφάσεις σε βάρος της Κύπρου τον Μάρτιο του 2013 με το κούρεμα των καταθέσεων και την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα να είναι μέρος του σχεδίου. Αλλού κάνει λόγο για ρεσιτάλ ασυνεννοησίας Υπουργείων σε ό,τι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης για ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών στο χώρο του παλαιού λεπροκομείου Λάρνακας. Επίσης, δημοσιεύει μεγάλη φωτογραφία από τη χθεσινή διαδήλωση με πρωτοβουλία της Πλατφόρμας ¨Η κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί” έξω από το Συνεδριακό και αναφέρεται σε μαζική κινητοποίηση που ανάλογη δεν έγινε στα μνημονιακά χρόνια της Κύπρου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Φάκελος – βόμβα στα χέρια του Οδυσσέα” πως ο Γενικός Ελεγκτής ερευνά “στοιχεία – φωτιά” για στημένους διαγωνισμούς σε κυβερνητικό τμήμα τα οποία του έδωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου. Επίσης, αναφέρει πως ο Πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πως η Κύπρος βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο πριν από το 2016. Αλλού σημειώνει πως κοριτσάκι 8 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις λόγω μηνιγγίτιδας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “ΕΚΤός Μνημονίου πριν από το 2016 εάν…” αναφέρει πως ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είναι αισιόδοξος για την προοπτική εξόδου της Κύπρου από το Μνημόνιο πριν από το 2016 αλλά και ξεκάθαρος ως προς τις προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλού σημειώνει πως για καθολικό μποϊκοτάζ ετοιμάζονται οι καταναλωτές στις 14 και 15 Μαρτίου. Επίσης κάνει λόγο για πολιτικούς φόβους για τον αγωγό μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα από την Τουρκία.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με  τίτλο “`Ορθιοι διεκδικούμε” αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, όπου συναντώνται χθες και σήμερα οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρώπης, χιλιάδων ανθρώπων, που αξίωσαν εφαρμογή πολιτικών που θα φέρουν ανάπτυξη, ευημερία και πρόοδο. Αλλού αναφέρει πως νέα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε στη Μεσόγειο, και συγκεκριμένα νότια της Σικελίας, με 10 νεκρούς και 439 διασωθέντες μετανάστες. Επίσης αναφέρεται στη χθεσινή πρόκριση της ΑΕΛ στα ημιτελικά του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ντράγκι: Στο δρόμο για έξοδο από το μνημόνιο” αναφέρει στη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στη Λευκωσία, πως η Κύπρος βρίσκεται στο δρόμο της εξόδου από το πρόγραμμα προσαρμογής της πριν το 2016. Αλλού αναφέρει πως ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει βρει αποδεικτικά στοιχεία για πιθανή κατάχρηση κονδυλίων που αφορούν το Αποχετευτικό Σύστημα της Λευκωσίας. Επίσης γράφει πως ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος αρχίζει να διευθετεί υποθέσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.