Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος !

Σύμφωνα με έρευνα της Βρετανικής Ένωσης Οστεοπαθητικών, ο ένας στους δύο ενήλικες νιώθει πόνο και ενόχληση από τα ρούχα και τα αξεσουάρ  που φέρει πάνω του.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες έχουν ενοχλήσεις στον αυχένα και στους ώμους εξαιτίας της βαριάς τσάντας, ενώ οι έξι στις δέκα εξαιτίας του στηθόδεσμου που δεν εφαρμόζει σωστά (πρόκειται για τις γυναίκες με μεγάλο στήθος). Όσον αφορά τους
άντρες, ο ένας στους δέκα έχει νιώσει μούδιασμα στη βουβωνική χώρα επειδή φοράει στενά τζιν ή επειδή προτιμά να βάζει το πορτοφόλι στην μπροστινή τσέπη.

Επίσης πρόσφατη έρευνα της Βρετανικής Ένωσης Ποδιάτρων φανέρωσε ότι…

το 80% των γυναικών της χώρας υποφέρει από πόνους, τραυματισμούς αλλά και μυικές παραμορφώσεις εξαιτίας των ψηλοτάκουνων παπουτσιών. Η ανύψωση της φτέρνας, λένε οι ειδικοί, μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των δαχτύλων και δυσμορφίες των αστραγάλων, ενώ αν τα φοράτε πολλές ώρες, καταπονούνται οι μύες της μέσης.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, με τα ψηλά τακούνια περιορίζεται στα μισά το εμβαδόν στήριξης του ποδιού, με αποτέλεσμα συχνότατα διαστρέμματα (το 80% από αυτά οφείλεται στα ψηλά τακούνια) και τραυματισμούς. Επηρεάζονται ακόμα οι αρθρώσεις στα γόνατα αλλά και στο ισχίο και στη σπονδυλική στήλη, καθώς αλλάζει όλη η αρχιτεκτονική των κάτω άκρων….