Μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα για τις εκποιήσεις

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του  μετά τη λήξη σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το θέμα των εκποιήσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι:

“Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα και της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας. Οι αρχηγοί των κομμάτων εξέφρασαν τις απόψεις τους επί των νομοσχεδίων της Κυβέρνησης και έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις στον κ. Κληρίδη και στην κα Γιωρκάτζη.

Η συζήτηση και η διαβούλευση θα συνεχιστεί για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που είναι η διόρθωση μιας στρέβλωσης που υφίσταται και τυγχάνει εκμετάλλευσης από κάποιους και η αποτελεσματική προστασία των ευάλωτων συμπατριωτών μας».

Αναφορικά με  η στρέβλωση στην οποίαν αναφέρθηκε, ο κ. Χριστοδουλίδης  είπε ότι «η στρέβλωση του συστήματος που υπάρχει σήμερα στις εκποιήσεις η οποία τυγχάνει εκμετάλλευσης από κάποιους και στο τέλος της ημέρας αυτοί που πληρώνουν αυτή τη στρέβλωση είναι οι ευάλωτες ομάδες των συμπατριωτών μας που όπως φαίνεται είναι οι πρώτες που τρέχουν στις τράπεζες για να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους».

Επίσης  ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «όλες οι συναντήσεις και συσκέψεις αποσκοπούν στο να πετύχουμε τον επιθυμητό στόχο και είναι σημαντικό ότι δεν είναι στόχος μόνο της Κυβέρνησης ή της Βουλής, αλλά είναι μια κοινή προσπάθεια. Υπάρχει θέληση για να υπάρξει θετική κατάληξη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται όλοι. Και Κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάποιοι αρχηγοί κομμάτων έχουν δηλώσει πως η Κυβέρνηση έχει δώσει το «πράσινο φως» για να καταθέσουν τροπολογίες τα κόμματα και ότι φαίνεται μια διάθεση από πλευράς των κομμάτων «να αλλάξουν τα φώτα του νομοσχεδίου», ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η Κυβέρνηση έχει στείλει στη Βουλή τα νομοσχέδια, έχει αρχίσει η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων και ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο να ικανοποιεί όλους και την ίδια στιγμή να μπορεί να περάσει και από την Τρόικα. Δεν είναι θέμα να ‘αλλάξουν τα φώτα’ ενός νομοσχεδίου ή όχι. Εκείνο που ενδιαφέρει και αυτό είναι προσπάθεια όλων είναι να έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει η Κυβέρνηση στην περίπτωση που οι τροπολογίες των κομμάτων στη Βουλή θα είναι τέτοιες που θα αλλάξει κατά πολύ το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «θα πρέπει να αναμένουμε όλοι να δούμε τις συγκεκριμένες τροπολογίες των κομμάτων επί του νομοσχεδίου και εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα που την ίδια στιγμή να γίνεται αποδεκτό και από την Τρόικα.

Τονίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να διορθωθεί μια στρέβλωση που υπάρχει και την ίδια στιγμή να υπάρχει αποτελεσματική προστασία αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη. Από τη στιγμή που ξεκινούμε από τον κοινό στόχο Κυβέρνησης και κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, θεωρούμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε εκείνο το αποτέλεσμα το οποίο θα διορθώνει αυτά στα οποία έχω αναφερθεί και να γίνεται και αποδεκτό από την Τρόικα».