«Μπιλιετάκια» πάνε και έρχονται στον τέως…

Στο πάρε δώσε αγωγές είναι τις τελευταίες μέρες ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, καθώς τα πράγματα όσο πάνε και αγριεύουν πολύ.

Αρχικά με αγωγή εναντίον του Διευθυντή Ειδήσεων του ΡΙΚ Γιάννη Καρακλά αλλά και του ΡΙΚ κινείται ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα με την αγωγή, η οποία κατατέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ο κ. Χριστόφιας αξιώνει αποζημιώσεις , ύψους από 100 χιλιάδες μέχρι και 500, για «προφορική δυσφήμηση, λίβελο και επιζήμιο ψευδολογία», που με βάση τα όσα τονίζονται στο έγγραφο της αγωγής, έγινε/μεταδόθηκε από τους εναγόμενους, στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής του κρατικού ιδρύματος, στις 14 Φεβρουαρίου.

Παρόλο που στο κείμενο της αγωγής δεν γίνεται εκτενής αναφορά στο τι λέχθηκε στον «αέρα» γύρω από το πρόσωπο του τέως Προέδρου, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενόχληση του κ. Χριστόφια προήλθε για τον χαρακτηρισμό «αχάπαρος» που ακούστηκε, μεταξύ άλλων χαρακτηρισμών.

Από την άλλη αγωγή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας καταχώρισε το δικηγορικό γραφείο Σωτήρης Δράκος, εκ μέρους κατόχων αξιογράφων (ενάγοντες), σε βάρος της Τράπεζας Κύπρου και άλλων κρατικών αξιωματούχων (εναγόμενοι).

Εναγόμενοι είναι, μεταξύ άλλων, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Βάσος Σιαρλή, ο Αθανάσιος Ορφανίδης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Πανίκος Δημητριάδης, ο Χαρίλαος Σταυράκης και άλλοι πρώην και νυν κρατικοί αξιωματούχοι.

Οι κάτοχοι αξιογράφων ζητούν, μεταξύ άλλων, διάταγμα του Δικαστηρίου με το οποίο να ακυρώνονται τα ομόλογα, δάνεια ή και αξιόγραφα κεφαλαίου έκδοσης, κατά ή περί το 2010, και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή και συμφωνία απόκτησης αξιογράφων αξίας 400.000 ευρώ.
ΧΕ