Μπαρόζο: Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι άνευ όρων

«Θα είναι ένα έτος δύσκολο, με την ανάπτυξη να επιστρέφει προς το τέλος του έτους. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει», διεμήνυσε προς τους Έλληνες ο πρόεδρος της  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε σίγουρος ότι  η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ . Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση βοήθειας θα επιτρέψει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας και για μια σταδιακή επιστροφή της εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, φρόντισε να επισημάνει, η χώρα θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της καθώς η αλληλεγγύη αυτή δεν είναι άνευ όρων.

Κατά την άποψή του, η δυσμενής τροπή που έλαβε τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην ελληνική οικονομία, οφείλεται στη χαλαρή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στους πολιτικούς δισταγμούς. «Δυστυχώς τα προβλήματα στην Ελλάδα υπερέβαιναν τις εξουσίες που είχε η Επιτροπή εκείνη τη χρονική στιγμή» τονίζει ο κ. Μπαρόζο, δίνοντας τη δική του εξήγηση για το λόγο που η αρνητική εξέλιξη δεν έγινε νωρίτερα αντιληπτή.