Μπακογιάννη: την αλαζονεία του Τσίπρα την είχαμε και εμείς παλιά αλλά μάθαμε από τα λάθη μας

Η Ντόρα Μπακογιάννη,  μιλώντας  στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατα του Αλέξη Τσίπρα  χαρακτηρίζοντας έγκλημα τη θέση που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Η θέση ή εγώ ή κανείς, σημαίνει ή εγώ ή νέες εκλογές», ανέφερε και αναρωτήθηκε: «Αυτό είναι το νέο ήθος, η νέα αντίληψη;».

Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη ευθύνης ενός πρωθυπουργού από αυτή τη θέση, επισημαίνοντας πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε δυσκολίες και η Ελλάδα πήγαινε σε άτακτη χρεοκοπία, «η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υβριζόμενα μέχρι πρότινος κρατήσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη και πήραν και την ευθύνη της ψήφου τους».

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύτηκε χθες να εξηγήσει γιατί θέλει τις εκλογές αλλά κατέληξε ότι έχει εσωκομματικό πρόβλημα ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση με δυο μήνες capital controls.

«Ποιος πολιτικός σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα έλεγε έχω χώρα σε capital controls, έφερα μνημόνιο μου το ψήφισε η αντιοπολίτευση, το υπέγραψα, θα το εφαρμόσω αλλά δεν το πιστεύω και όλα αυτά με άνεση σαν να μιλούσε στο σαλόνι του σπιτιού του και να μην αφορούσαν 11 εκατομμύρια Έλληνες, είναι πρωτοφανή πράγματα», σημείωσε.

Εκτίμησε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 36% «όταν υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, σήμερα έχει υπογράψει μνημόνιο, δεν έχει συνομιλητή, δεν ξέρει σε ποιον απευθύνεται και την σοβαρότητα και αξιοπιστία που πληρώσαμε εμείς, σήμερα έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να την επικαλεστούμε».

Επισήμανε ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όλους και εξέφρασε την προσωπική της άποψη ότι «αν θα μπορούσαμε να είχαμε ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι το καλύτερο δυνατό», καθώς εκτιμά ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να τα κάνει μόνο του και πως «την αλαζονεία του Τσίπρα την είχαμε και εμείς παλιά αλλά μάθαμε από τα λάθη μας».

Προέβλεψε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές, θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και «σε χρόνο dt θα γίνει πάλι αντιμνημονιακός».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε ότι έχει συσπειρώσει τους πάντες και είναι «εξαιρετικός», «κιμπάρης» και «ντόμπρος» αλλά και ότι «δεν προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μια κριτική ότι καμία φορά λέει καμιά κουβέντα παραπάνω και είναι λίγο λαϊκός», ωστόσο «ένας δεν έχει βρεθεί να τον κατηγορήσει ότι δεν σου λέει αυτό που σκέφτεται».

Για την διαπραγματευτική προσπάθεια του πρωθυπουργού υπογράμμισε πως «αν είναι να διαπραγματεύομαι επτά μήνες και να καταλήξω εκεί κάποιο λάκκο έχει η φάβα» και υποστήριξε ότι «το αποτέλεσμα κρίνεις, πολιτικός κακός προθέσεων δεν υπάρχει».

«Προσήλθαν πιστεύοντας ειλικρινά ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη, τους το είπαμε, δεν θέλανε να μας ακούσουν, σήμερα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει 40 δισ. ευρώ», κατέληξε.