Μπακογιάννη για ΣΥΡΙΖΑ: Χειροκροτούσαν και ψήφισαν κάτι το οποίο είναι αντισυνταγματικό

Την εκτίμηση ότι άρθρα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε θα καταπέσουν στα δικαστήρια εκφράζει, η Ντόρα Μπακογιάννη. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν και εν γνώσει τους ψήφιζαν κάτι το οποίο έχει ήδη υπάρξει απόφαση ότι είναι αντισυνταγματικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν πάνω στο τραπέζι πέρυσι την άνοιξη» και αναφέρει ότι εκτός από τη ΝΔ για 4ο μνημόνιο μίλησε και ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος, λέει η κ. Μπακογιάννη, «έχει καμιά φορά την τάση να λέει τα πράγματα με το όνομά τους».

Ερωτηθείσα για το αν είναι αισιόδοξη ότι στο αυριανό Eurogroup θα υπάρξει εξέλιξη για τη διευθέτηση του χρέους, η κ. Μπακογιάννη απαντά: «Θέλω να το ελπίζω, αλλά πιστεύω ότι, για την ώρα, θα υπάρξει μόνο οδικός χάρτης για το πώς θα πάμε στη ρύθμιση».

Μιλώντας για το «ψαλίδι» στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών που ψήφισε και η ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά ότι «το πιστώνεται το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων που το ψήφισε» και προτείνει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «όσο η Ελλάδα βρίσκεται στα μνημόνια να μηδενιστούν οι κομματικές επιδοτήσεις».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «το αίτημα για εκλογές παραμένει επιτακτικό και είναι αίτημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».