Μπάσκετ: Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού η Εθνική Νέων

Σε έναν αγώνα που ήταν «τελικός» η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών δεν διέψευσε τις προσδοκίες και επικρατώντας της άναρχης και αχαρακτήριστης ως προς τη συμπεριφορά σλοβενικής ομάδας με 84-67, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει μία από τις Τουρκία, Γαλλία ή Κροατία.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 11-2 νωρίς-νωρίς, με κατάθεση μεγάλης ενέργειας σε άμυνα και επίθεση, ενώ λίγο αργότερα το ταμπλό έγραφε 15-4. Η κακή περιφερειακή άμυνα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου επέτρεψε στη Σλοβενία να μειώσει (21-26).

Η συνέχεια όμως ανήκε αποκλειστικά στην Ελλάδα, που με το παιχνίδι της ενθουσίασε σήμερα το κοινό που βρέθηκε στο κλειστό του Ηρακλείου. Τα παιδιά του Κώστα Μίσσα προηγήθηκαν 32-21 και 37-23, ενώ δεν πτοήθηκαν από το εις βάρος τους 0-10 (33-37) και έκλεισαν το ημίχρονο στο 45-33.

Η πολύ καλή εικόνα συνεχίστηκε και στην επανάληψη (49-33, 60-41), αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη, ελέω χαλαρότητας, της ελληνικής ομάδας και μείωσαν στους 10 (52-62), ενώ με τον εξαιρετικό σουτέρ Ρέμπετς να ευστοχεί σε συνεχή τρίποντα κατέβασαν τη διαφορά ακόμη και στο -6 (66-72), δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Ο εκνευρισμός των Σλοβένων, όμως, μπροστά στο φάσμα της ήττας και του αποκλεισμού οδήγησε σε απρέπειες, υβριστική συμπεριφορά προς τους διαιτητές (!) και τεχνικές ποινές, δίνοντας την αίσθηση μιας ομάδας αλάνας. Η Εθνική δεν είχε λοιπόν παρά να διατηρήσει την ψυχραιμία της, το έπραξε και το τέλος του αγώνα τη βρήκε θριαμβεύτρια με 84-67.