Μπάιντεν προς Αμερικανούς: Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε τώρα

Μπάιντεν προς Αμερικανούς: Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε τώρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε  ότι τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται ακόμα και στον Λευκό Οίκο, προτρέποντας τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και όσους έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την αναμνηστική δόση τους.

«Οι ανεμβολίαστοι καταλαμβάνουν τα κρεβάτια στα νοσοκομεία και γεμίζουν τα επείγοντα και τις μονάδες εντατικής θεραπείας», είπε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, κατά τη συνάντησή του με την ομάδα του διαχείρισης της Covid-19.

«Επομένως, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε τώρα», υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διπλασιάζει την παραγγελία της για το χάπι κατά της Covid της Pfizer

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διπλασιάσει, σε 20 εκατομμύρια από 10 εκατομμύρια προηγουμένως, την παραγγελία της για το φάρμακο κατά της Covid της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, ανακοίνωσε  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

“Είναι μια σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θεραπειών στο φαρμακείο μας”, δήλωσε με ικανοποίηση ο Κέβιν Μούνιοζ μέσω Twitter.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εκταμιεύσει 5,29 δισεκατομμύρια δολάρια για την αρχική της παραγγελία των 10 εκατομμυρίων θεραπευτικών σχημάτων. Το αντιιικό φάρμακο μπορεί να ληφθεί στο σπίτι όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Το χάπι κατά της Covid-19 του αμερικανικού κολοσσού εγκρίθηκε εκτάκτως στις 22 Δεκεμβρίου από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το αντιιικό φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται στους ασθενείς υψηλού κινδύνου ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το φάρμακο της Pfizer, που διατίθεται με την εμπορική ονομασία Paxlovid, είναι ένας συνδυασμός δυο χαπιών που λαμβάνεται δυο φορές ημερησίως επί πέντε ημέρες, μόλις γίνει η διάγνωση και εντός πέντε ημερών μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρει η FDA.

Το χάπι της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας επιτρέπει τη μείωση κατά 88% των νοσηλειών και των θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου όταν λαμβάνεται τις πέντε πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές.

Οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν εκτάκτως επίσης φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας Merck για τους ενήλικες υψηλού κινδύνου.