Μπάιντεν: Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τον θάνατο αστυνομικού στο Καπιτώλιο

Μπάιντεν: Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τον θάνατο αστυνομικού στο Καπιτώλιο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε  τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Καπιτώλιο, κατά την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση.

«Όσοι ευθύνονται θα πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους από το προπύργιό του, το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τον θάνατο του αστυνομικού Μπράιαν Σίκνικ, λίγο μετά τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Σίκνικ χτυπήθηκε στο κεφάλι με έναν πυροσβεστήρα.

Αναφερόμενος στα εμβόλια για την Covid-19, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη διανομή τους «μασκαράτα». «Τα εμβόλια μας δίνουν ελπίδα, όμως η διανομή τους ήταν μια μασκαράτα. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σε επιχειρησιακό επίπεδο που θα αντιμετωπίσουμε ποτέ ως έθνος», δήλωσε.

Για τις συνέπειες της πανδημίας, ο Μπάιντεν είπε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη άμεση βοήθεια προς τις οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης 2.000 δολαρίων στην καθεμία, ώστε να ανταπεξέλθουν.