Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ φέρεται να «χτίζει τείχη για να κρύψει τις φτωχές γειτονιές» (Video)

Doha - migrant worker living quarters

Το Κατάρ έχει ήδη υποστεί έντονη κριτική για πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κακής μεταχείρισης των μεταναστών εργαζομένων και της ποινικοποίησης των LGBT+ ατόμων.

Φαίνεται τώρα ότι οι αξιωματούχοι προσπαθούν να κρύψουν την ανισότητα σε ορισμένες περιοχές του έθνους. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok και κοινοποιήθηκε στο Reddit, ένας οδηγός φαίνεται να ταξιδεύει σε έναν δρόμο του Κατάρ με έναν μακρύ τοίχο τοποθετημένο δίπλα του.

Ωστόσο, καθώς διέρχεται σε ένα κενό στις λαμαρίνες φαίνεται μια λιγότερο προνομιακή περιοχή διαβίωσης. Καθώς το βίντεο εξελίσσεται, είναι σαφές ότι ο τοίχος είναι ακόμα υπό κατασκευή και πιθανότατα θα συνεχιστεί η εργασία για να αποκλειστεί το κενό.

Το βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA στις 21 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη FIFA, αναμένεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές θα παρακολουθήσουν τους 64 αγώνες του τουρνουά. Με πολλούς ξένους να επισκέπτονται τη χώρα για πρώτη φορά, το Κατάρ φέρεται να προσπαθεί να κρύψει τις πραγματικές συνθήκες για πολλούς που ζουν στη χώρα.

Δείτε το βίντεο: