Μουντιάλ 2018: Ο αποκλεισμός της Γερμανίας και η… «κατάρα»

Η Γερμανία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Μουντιάλ 2018 και για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ηττήθηκε 2-0 από τη Νότια Κορέα στο Καζάν (6ος όμιλος, 3η αγωνιστική), με γκολ του Γιουνγκ Γκουόν Κιμ στο 90΄+3΄ και του Χέουνγκ Μιν Σον στο 90΄+6΄, κι έμεινε εκτός συνέχειας.

Θύμα μίας περίεργης «κατάρας» έπεσε η Γερμανία στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων μετά την ήττα-σοκ που υπέστη από τη Νότια Κορέα.

Από το 2006 και μετά, η ομάδα που κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην αμέσως επόμενη διοργάνωση αποκλείεται στη φάση των ομίλων!

Δηλαδή:

2006: Νικήτρια η Ιταλία

2010: Η Ιταλία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, νικήτρια η Ισπανία.

2014: Η Ισπανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, νικήτρια η Γερμανία

2018: Η Γερμανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Μάλιστα, αν πάμε λίγο πιο πίσω θα δούμε ότι οι τέσσερις από τις πέντε τελευταίες νικήτριες του τροπαίου έχουν πέσει θύματα της «κατάρας», αφού και η Γαλλία, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1998, αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του 2002!

Η μοναδική από τις πέντε τελευταίες νικήτριες που κατάφερε να ξεφύγει από την «κατάρα» ήταν η Βραζιλία, που το 2002 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, και το 2006 προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της, και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Ολλανδία…