Μουντιάλ: Εκτός η Νότια Κορέα – Πρόκριση για Βέλγιο

Το Μεξικό βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας

Σε αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Ροστόφ, το Μεξικό νίκησε  2-1 τη Νότια Κορέα και διπλασίασε τις νίκες της στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, αφήνοντας στο… μηδέν τους Ασιάτες.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν ο Κάρλος Βέλα στο 26΄ με πέναλτι και ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες στο 66΄, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ήττα αυτή ισοδυναμεί με σίγουρο αποκλεισμό για τη Νότια Κορέα, ενώ το Μεξικό θα πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκριση, αν η Γερμανία δεν νικήσει τη Σουηδία στο βραδινό παιχνίδι.

Το Βέλγιο είχε έναάνετο αγώνα απέναντι στην Τυνησία,  παίρνοντας τη νίκη με το εντυπωσιακό 5-2.

Μόλις στο 6ο λεπτό οι «κόκκινοι διάβολοι» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τον Αζάρ να κερδίζει το πέναλτι από τον Μπεν Γιουσέφ και να το εκτελεί ο ίδιος εύστοχα, ενώ στο 16’ ο Λουκάκου με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Η απάντηση των Τυνήσιων ήρθε στο 18’, με τον Μπρον να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καζρί. Ωστόσο, οι Αφρικανοί επηρεάστηκαν από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών του Μπρον στο 24’ και του Μπεν Γιουσέφ στο 41’.

Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν ένας μονόλογος των Βέλγων, που πέτυχαν άλλα τρία τέρματα: στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Λουκάκου και πάλι, στο 51’ με τον Αζάρ και στις καθυστερήσεις με τον Μπατσουαγί, προτού ο Καζρί μειώσει για την Τυνησία στο τελικό 5-2.

Με τη νίκη αυτή το Βέλγιο ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των 16, ενώ περιμένει και το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα της Αγγλίας με τον Παναμά.