Μοντέλα υπογράφουν συμβόλαια για μόντελινγκ και τις εξαναγκάζουν να παίξουν σε πορνοταινίες…

Οι άτυχες αυτές κοπέλες εξαναγκάζονται σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς προφύλαξη, ή πέφτουν θύμα ομαδικού βιασμού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων…

Δεκάδες Γιαπωνέζες έχουν πέσει θύμα αδίστακτων κυκλωμάτων τα τελευταία χρόνια, τα οποία τις εξαπατούν με υποσχέσεις για καριέρα στο μόντελινγκ, για να τις πείσουν στη συνέχεια να υπογράψουν συμβόλαια που τις δεσμεύουν να παίξουν σε ταινίες πορνό. Τα παραπάνω αποκαλυψε μια πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό μιας οργάνωσης ακτιβιστών, οι οποίοι συνεργάζονται με μια ομαδα δικηγόρων στο πλαισιο μιας εκστρατειας για την προστασία των νεαρών γυναικών της Ιαπωνίας από κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση.

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, πάνω από 130 νεαρά κορίτσια έχουν καταφύγει στον οργανισμό τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζητώντας βοήθεια για να ξεφύγουν από τα προαναφερθέντα κυκλώματα, πολλές φορές έχοντας πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης.

Αρχικά οι επιτήδειοι πλησιάζουν τις κοπέλες (πολλές από τις οποίες είναι ανήλικες) στον δρόμο και τους λένε ότι είναι ανιχνευτές μοντέλων. Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις, κερδίζουν την εμπιστοσύνη των κοριτσιών και τις βάζουν να υπογράψουν συμβόλαια, δήθεν για φωτογραφήσεις, τα οποία ωστόσο αφορούν ταινίες πορνό. Όταν εκείνες συνειδητοποιούν την απάτη, δέχονται απειλές ότι θα τις μηνύσουν αν επιχειρήσουν να «σπάσουν» το συμβόλαιο. Αρκετές, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και της απειρίας τους υποκύπτουν και δέχονται να παίξουν σε αυτές τις ερωτικές ταινίες.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα, σε αρκετές περιπτώσεις οι άτυχες αυτές κοπέλες εξαναγκάζονται σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς προφύλαξη, ή πέφτουν θύμα ομαδικού βιασμού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Αυτές οι γυναίκες εξαναγκάζονται να παίξουν σε ταινίες όπου κακοποιούνται σεξουαλικά», ανέφερε η εκπρόσωπος της οργάνωσης των ακτιβιστών σε μια συνέντευξη τύπου για την προώθηση της καμπάνιας κατά αυτών των κυκλωμάτων. Μάλιστα, όπως επισήμανε, πολλές από αυτές τις περιπτώσεις εξαπάτησης έχουν και τραγική κατάληξη, αφού τα θύματα πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγουν και συχνά οδηγούνται σε πράξεις απελπισίας, όπως η αυτοκτονία.