Μοναδική βραδιά στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής στη Βιέννη Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών

Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο τους Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες στη μεγάλη«Κυπριακή Πανηγυρική Συναυλία» στην αίθουσα Μπραμς στο ξακουστό βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής.

Τη συναυλία διοργάνωσε το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης, υπό την αιγίδα του Κύπριου υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Δημοσθένους, με την ευκαιρία της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι καλλιτέχνες απέσπασαν τα συγχαρητήριο των εκπροσώπων των αρχηγών πολλών διπλωματικών αποστολών, με επικεφαλής τους πρέσβεις της Κύπρου Κώστα Παπαδήμα και της Ελλάδας Θεμιστοκλή Δημίδη, εκπροσώπων της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, του Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιου, του Μητροπολίτη Κυρήνειας κ. Χρυσοστόμου και των εκατοντάδων προσκεκλημένων, που την παρακολούθησαν.

Συντελεστές της λυρικής βραδιάς ήταν οι καταξιωμένοι στον ευρωπαϊκό χώρο καλλιτέχνες. Ο Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, η Κύπρια υψίφωνος Ζωή Νικολαΐδου, η Ελληνίδα υψίφωνος Κατερίνα Κουρή, ο Έλληνας τενόρος Γιάννης Κορωναίος. Συμμετείχαν η κυπριακή μικτή Χορωδία «Εμμέλεια» υπό τη διεύθυνση της Ελένης Κυπριανού και η «Ορχήστρα Δωματίου Ορφέας» της Βιέννης, που αποτελείται από νέους Έλληνες μουσικούς της Βιέννης και την οποία σύστησε πέρσι και διηύθυνε στη συναυλία, ο πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας, Κωνσταντίνος Δημηνάκης. Στη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Βιέννης, που είχε αναγείρει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας, οι καλλιτέχνες παρουσίασαν αποσπάσματα από έργα των μουσουργών Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι και Ντονιτσέτι, όπως επίσης μια επιλογή έργων των κορυφαίων Ελλήνων μουσικοσυνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη, αλλά και των μεγάλων Κυπρίων συνθετών, Σόλωνα Μιχαηλίδη και Σωτήρη Καραγιώργη.