Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες – Σοβαρά οι τρεις

Μονή Πετράκη: Ιερέας πέταξε βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες – Σοβαρά οι τρεις

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη και έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, καθώς έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα διεξαγόταν η δίκη ενός ιερέα από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης.

Προφανώς την ώρα που του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, καθώς επρόκειτο να καθαιρεθεί, εκείνος έβγαλε από το ράσο δύο μπουκαλάκια με καυστικό υγρό και το έριξε σε όλους τους καθήμενους δικαστές αρχιερείς.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τον φρουρό ασφαλείας της Μονής Πετράκη, ενώ οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο, τον συνέλαβαν. Ο 37χρονος ιερέας έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Θύματα της επίθεσης με βιτριόλι είναι ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σαμαράκης, γραμματέας των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, καθώς και οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος και Γουμενίσσης Δημήτριος.

Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο αστυνομικός έχει διακομισθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι που παρίσταντο στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.