Μοιράζει κενές εξαγγελίες και ακάλυπτες επιταγές ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει ο Σταύρος Μαλάς

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξαγγελίες παροχών από το Νίκο Αναστασιάδη, ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «την αναξιοπιστία, πλέον διαδέχεται η προχειρότητα». Όπως υπέδειξε ο Σταύρος Μαλάς οι οφειλές των ποδοσφαιρικών σωματείων που εξήγγειλε ο απερχόμενος Πρόεδρος ότι θα διαγραφούν, είχαν διαγραφεί από το 2007 ενώ αφορούσαν Φόρο Εισοδήματος και όχι ΦΠΑ. Παρέπεμψε μάλιστα στη σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που δημοσιοποιήθηκε χθες και η οποία ξεκαθαρίζει ότι από το 2007 είχε ληφθεί απόφαση για τη διαγραφή των συγκεκριμένων οφειλών.

O Σταύρος Μαλάς μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό, αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες για αποκατάσταση των κουρεμένων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να μπει στη λογική της προεκλογικής πλειοδοσίας. «Στόχος μου είναι να δώσω περιεχόμενο στον όρο αξιοπιστίας» είπε χαρακτηριστικά. Ο Σταύρος Μαλάς επανέλαβε επίσης ότι δική του πρόθεση είναι η αποκατάσταση των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας, κατά προτεραιότητα, ως μέτρο κοινωνικής προστασίας. Από εκεί και πέρα, κάλεσε όλους να μην προβαίνουν σε εξαγγελίες που δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν, να μην χαϊδεύουν αυτιά και να μην μοιράζουν πολιτικές επιταγές που μετά τις εκλογές θα είναι ακάλυπτες.

Τέλος, ο Σταύρος Μαλάς σχολίασε και τις πληροφορίες που φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρνείται να συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις με τους άλλους υποψήφιους. Ο Στ. Μαλάς υπέδειξε ότι έχουμε Δημοκρατία και όχι μοναρχία όπου οι μονάρχες αρνούνται να συμμετέχουν σε συζητήσεις. Στη Δημοκρατία, οι αιρετοί πολιτικοί οφείλουν να παρουσιάζονται ενώπιον των πολιτών και να λογοδοτούν, κατέληξε ο Σταύρος Μαλάς.