Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι  εξελίξεις στην Ελλάδα ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup, η χθεσινή συνάντηση των Αναστασιάδη – Ακιντζί και η ενδεχόμενη εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου από την Ελληνική Τράπεζα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Ο πρώτος καπνός είναι λευκός” γράφει ότι θετική φαίνεται να είναι η πρώτη αποτίμηση των ελληνικών προτάσεων στους θεσμούς, με την Αθήνα να ελπίζει σε πράσινο φως από το σημερινό κρίσιμο Eurogroup. Αλλού γράφει ότι με τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες η διαχείριση του λιμανιού Λεμεσού, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος αποκαλύπτει στον “Φ” τα σχέδια του για τα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας. Γράφει επίσης εκσκαφές στην περιοχή του Τύμβου που κατέπεσε αεροπλάνο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου Νοράτλας, γεμάτο καταδρομείς, αρχίζουν στις 27 Ιουλίου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα με τίτλο “Η μεγάλη ώρα!” γράφει ότι θετική η πρώτη εκτίμηση των Θεσμών για την ελληνική πρόταση. Αλλού γράφει ότι σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο για την εξαγορά των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο από κυπριακές τράπεζες. Γράφει επίσης ότι ως καλή και παραγωγική χαρακτήριζαν πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις τη χθεσινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Τα παιδιά παίζει”,  γράφει ότι την ώρα που κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας, παράξενα παιγνίδια παίζονται στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος, με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζεται όχι απλώς απρόθυμη να στηρίξει τις προτάσεις της κυβέρνησης στους Θεσμούς, αλλά και έτοιμη να τις καταψηφίσει. Αλλού γράφει ότι οι αρμόδιες αρχές θα απελάσουν Έλληνα υπήκοο από την Κύπρο εντός των ημερών, ως άτομο επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη. Γράφει επίσης ότι τον Απρίλιο του 2016 αναμένεται να γνωρίζουμε τον επενδυτή, αλλά και τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το καζίνο-θέρετρο.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Ολιγοπώλια στον τραπεζικό τομέα”  γράφει στο κύριό της θέμα ότι συνθήκες ολιγοπωλίου φαίνεται να προωθούνται στον τραπεζικό τομέα, καθώς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διεργασίες για ενδεχόμενη εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς από την Ελληνική. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κάνει λόγο για νέα επίθεση του Υπουργού Εσωτερικών εναντίον της Βουλής ότι εξυπηρετεί συμφέροντα τραπεζών. Αλλού γράφει ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην Κύπρο είναι βουτηγμένα στα χρέη, ενώ άρχισε να στερεύει και το κομπόδεμα των προηγούμενων ετών.

Cyprus Mail: Με κύριο θέμα την απόφαση της Βουλής να αναστείλει μέχρι το τέλος του χρόνου τις εκποιήσεις ακινήτων που ανήκουν σε «εγκλωβισμένους» αγοραστές με τον Υπουργό Εσωτερικών να διερωτάται «ποιους προσπαθεί να προστατεύσει η Βουλή; Τους εγκλωβισμένους αγοραστές ενυπόθηκων ακινήτων ή τις τράπεζες;».Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή συγκέντρωση έξω από το Δικαστήριο Λεμεσού πολιτών και συγγενών των θυμάτων της οικογένειας βιαστών από χωριό της Επαρχίας Λεμεσού. Η εφημερίδα γράφει ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για ενδεχόμενη εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου από την Ελληνική Τράπεζα.