Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η  σύλληψη  της Πρυτάνεως του ΤΕΠΑΚ Ελπίδας Κεραυνού, η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Κύπρο   η αποχώρηση του Barbaros και η επάνοδος στο νησί του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Σηκώνει Αγκυρα σύντομα το Μαρμπαρός” πως ο παράνομος υπουργός εξωτερικών στα κατεχόμενα Οζντίλ Ναμί είπε χθες ότι αναχωρεί σύντομα από την περιοχή όπου βρίσκεται, στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη της Πρυτάνεως του ΤΕΠΑΚ Ελπίδας Κεραυνού. Σε άλλο θέμα γράφει για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τις τρέχουσες εξελίξεις και αναφέρεται σε αντιπαράθεση

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με κύριο τίτλο “Κεραυνός στο ΤΕΠΑΚ – Συνελήφθη η πρύτανης” αναφέρει πως η Ελπίδα Κεραυνού ανακρινόταν χθες βράδυ στο Αρχηγείο για υποθέσεις πλαστογραφίας εγγράφων σχετικά με προαγωγές λεκτόρων. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Κύπρο και σημειώνει πως επαναβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι αδελφικοί δεσμοί και σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου. Επίσης γράφει πως φεύγει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros από την περιοχή και έρχεται ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Φρεσκάρισμα των στόχων” αναφέρει πως μηνύματα με αποδέκτες Τουρκία, ΕΕ και ΟΗΕ έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παύλοπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο. Εξάλλου, αναφέρει πως ένα στα τρία δάνεια επιστρέφει στα κόκκινα μετά την αναδιάρθρωση. Επίσης γράφει πως για τρεις προαγωγές συνελήφθη η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού, μετά που προέκυψε θέμα που αφορά ισχυρισμούς περί πλαστογραφίας πρακτικών.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τον τίτλο “Διατάγματα θέλει η Ζέτα και για το ΕΕΕ” αναφέρεται στη χθεσινή παρουσία της Υπουργού Εργασίας στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής και τα στοιχεία που δόθηκαν σε σχέση με τις αιτήσεις που εγκρίνονται για το ΕΕΕ. Αλλού γράφει πως για μετά το Πάσχα παραπέμπεται κατά πάσα πιθανότητα το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Εξάλλου, αναφέρει σε άλλο θέμα πως η Κυβέρνηση παραχώρησε κατά τρόπο ευνοϊκό μεγάλους σε έκταση αποθηκευτικούς χώρους του Τμήματος Τελωνείων στην Hermes.

Cyprus Mail: Με τίτλο “`Ενα βήμα πιο κοντά στην ενότητα στο ποδόσφαιρο” αναφέρει πως η τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΚΟΠ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Χασάν Σέρτογλου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύλληψη χθες της Πρυτάνεως του ΤΕΠΑΚ Ελπίδας Κεραυνού. Αλλού σημειώνει πως θα ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.