Ανέφικτη ή ανεπιθύμητη η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για την κυβέρνηση;

Ανακοίνωση τύπου του ΔΗΚΟ, αναφορικά με τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για το αυριανό Eurogroup

Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, το Δημοκρατικό Κόμμα διερωτάται εάν η επαναδιαπραγμάτευση πτυχών του μνημονίου, είναι για την κυβέρνηση ανέφικτη ή ανεπιθύμητη.

Η κυβέρνηση απορρίπτει οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση, προφανώς επειδή γνωρίζει ότι η επιτυχής έκβαση της επαναδιαπραγμάτευσης, θα αποκαλύψει την πολιτική γύμνια και αδυναμία της. Ίσως γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει στηρίξει τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup.

Ο ΔΗΣΥ έχει αφήσει το λαό μας απροστάτευτο και έρμαιο στα τραπεζικά συμφέροντα και στις πολιτικές σκοπιμότητες στην Ευρώπη.

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών ΔΕΝ προβληματίζεται από το γεγονός ότι η ύφεση, αντί να υποχωρεί, επιδεινώνεται, αλλά το γεγονός πως ο Χάρης Γεωργιάδης, με τις σημερινές του δηλώσεις, επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του κλητήρα της τρόικα και όχι Υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της οικονομίας και των πολιτών και θα σταματήσει να πλέκει το εγκώμιο της τρόικα με κάθε ευκαιρία.

Ελπίζουμε ότι θα εξετάσει σοβαρά τις λύσεις που το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προτείνει και τις οποίες του έχουμε αποστείλει, εδώ και δεκαπέντε ημέρες.