Πατριάρχης Αντιοχείας: Ευχές για ειρήνη και γαλήνη σε Κύπρο και Μ. Ανατολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία παρών ήταν και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Πατριάρχης Αντιοχείας είπε ότι συζητήθηκε το Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία.

“Με μεγάλη χαρά ήρθαμε να δούμε τον κ. Πρόεδρο, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, στο πλαίσιο της επίσκεψής μου με την πρόσκληση του Μακαριοτάτου”, είπε.

“εμείς είμαστε τόσο κοντά, η Εκκλησία της Κύπρου και η Εκκλησία της Αντιοχείας αλλά και ο λαός του Πατριαρχείου με τον κυπριακό λαό”, σημείωσε ο Πατριάρχης.

Εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι και στα εκκλησιαστικά ζητήματα, αλλά και στα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία, προσθέτοντας ότι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και για το Κυπριακό.

“Εκφράσαμε την ελπίδα μας να βρεθεί λύση, μιλήσαμε (στη συνάντηση) και για την ειρήνη και τη γαλήνη στη Μέση Ανατολή και στη Συρία”, κατέληξε ο Πατριάρχης.