Μνημόσυνο πεσόντων κατά το πραξικόπημα και ειδική συνεδρία Βουλής

Με τον ήχο των σειρήνων στις 8.20 το πρωί, ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, η Κυπριακή Δημοκρατία θυμάται και καταδικάζει τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, 1974.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί στο επίσημο μνημόσυνο, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία. Του μνημοσύνου θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνέρχεται στις 11.00, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην καθιερωμένη ειδική συνεδρία της 15ης Ιουλίου για καταδίκη των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Πολιτεία θυμάται και τιμά τα θύματα της εθνικής τραγωδίας του 1974 και σε μια σεμνή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 18 Ιουλίου και ώρα 6.30 μ.μ., η Πολιτεία θα τιμήσει τους νεκρούς του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η Κυβέρνηση καλεί το λαό να παραστεί για να ανανεώσουμε όλοι μαζί την ελπίδα και την αποφασιστικότητά μας να ξεπεράσουμε, χωρίς να ξεχάσουμε, το παρελθόν και να δώσουμε την υπόσχεση για εθνική ενότητα και ομοψυχία για ένα καλύτερο μέλλον,» καταλήγει η ανακοίνωση