Τα 4 Airbus των Κυπριακών Αερογραμμών βρίσκονται στην Ουαλία

Τα 4 Airbus A320 που εκτελούσαν πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, βρίσκονται από τη Κυριακή στο αεροδρόμιο St Athan της Ουαλίας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Wales Online τα τέσσερα αεροσκάφη έφτασαν μετά την παύση λειτουργίας της εταιρείας στο αεροδρόμιο του St Athan στα περίχωρα τουCardiff, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη κατάσχεσή τους.

Το BBC ανέφερε πως ένα ακόμα αεροσκάφος αναμένεται στο αεροδρόμιο εντός της εβδομάδας.

Η παρουσία των αεροσκαφών επί βρετανικού εδάφους  επιβεβαιώνεται από ιστοσελίδα στην οποία επισημαίνεται το γεωγραφικό σημείο στο οποίο βρίσκεται οποιοδήποτε αεροσκάφος πολιτικής αεροπορίας ανά πάσα στιγμή.

Ο ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας Τζούλιαν Μπρέι δήλωσε στην Daily Mail και στο BBC, ότι αν τα αεροσκάφη συνέχιζαν τις πτήσεις τους θα μπορούσαν να κατασχεθούν από δικαστικούς λειτουργούς που ενδεχομένως θα ενεργούσαν για λογαριασμό διαφόρων πιστωτών των Κυπριακών Αερογραμμών ή αξιωματούχων της ΕΕ.

Ο αναλυτής θεμάτων αεροπλοΐας Μάρτιν Έβανς σχολίασε στο Wales Online ότι κινήσεις κατάσχεσης θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και αν πρόκειται για εκμισθωμένα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο του St Athan είναι ιδιοκτησίας του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας και κάποτε ήταν το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της χώρας. Βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης σε ιδιωτική εταιρεία ώστε να μετατραπεί σε πολιτικό αεροδρόμιο έως το 2019.