Bloomberg: Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους

Το Bloomberg, σε δημοσίευμα του με τίτλο «Η ελληνική εναλλακτική πραγματικότητα συγκρούεται με την Ευρωζώνη, που χάνει την υπομονή της» αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους….

Το δημοσίευμά αναφέρεται  στη δήλωση, όπως λέει, του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ότι «η έξι εβδομάδων Κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει περισσότερη χρηματοδότηση και να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Επισημαίνει όμως ταυτόχρονα, το Bloomberg, ότι κατά τη δική του πληροφόρηση, οι ομόλογοι του κ. Βαρουφάκη στη συνεδρία του Eurogroup, έκαναν λόγο για κωλυσιεργία και έλλειψη λεπτομερούς ενημέρωσης για την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της χώρας όταν ζήτησαν, λέει, πιο ενδελεχή πληροφόρηση από τον Έλληνα Υπουργό.

«Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών,  Μισέλ Σαπέν, η Κυβέρνηση του οποίου εμφανίστηκε πιο διαλλακτική απέναντι στις εκκλήσεις της Ελλάδας για λιγότερη λιτότητα, εξέφρασε απογοήτευση για τον Βαρουφάκη. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, ανήσυχος για μια πιθανή εξέγερση κατά της λιτότητας στη χώρα του, σκλήρυνε επίσης τη ρητορική του», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη «να κάνει τη γλώσσα του λιγότερο διχαστική», και ότι «οι Υπουργοί είναι ενοχλημένοι με τον τρόπο που επικοινωνούσε».

«Αν και κάποτε το χάσμα Βορρά – Νότου μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα συμμάχους ενάντια στην υπό τη Γερμανία λιτότητα, πλέον υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι για να αποφεύγει κανείς το Βαρουφάκη», παρατηρεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος.