Μιχαηλίδης: Απαράδεχτη και παράνομη η εγκύκλιος του γ.δ του Υπουργείου Οικονομικών

Εγκύκλιο απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών για να ελέγχονται οι ελεγκτές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όταν αυτοί επισκέπτονται το Υπουργείο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Από την άλλη ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε επιστολή που έστειλε ο ίδιος τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή απαράδεχτη και παράνομη, θεωρώντας απαράδεκτο και το γεγονός να  παρίσταται λειτουργός του Υπουργείου κατά τη διενέργεια του ελέγχου φακέλων από τους λειτουργούς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Τόνισε επίσης ότι  δεν πρόκειται να αποδεχθεί επιτήρηση των λειτουργών του και στέλνει μήνυμα υποδεικνύοντας ότι «η παρούσα κοινοποιείται και στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για ενημέρωσή του σε αυτό το στάδιο», αφήνοντας να νοηθεί ότι αν υλοποιηθεί η εγκύκλιος τότε θα ζητηθεί η παρέμβαση του Κώστα Κληρίδη.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με της πληροφορίες η συγκεκριμένη επιστολή στάλθηκε την ίδια μέρα που λειτουργοί του Γενικού Ελεγκτή επισκέφτηκαν το Υπουργείο και παρέλαβαν έγγραφα που αφορούσαν στον Συνεργατισμό. Λόγω της προηγηθείσας αντιπαράθεσης θεωρήθηκε ότι η εγκύκλιος εστάλη με άνωθεν οδηγίες.