Μιτσερό: Δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε στο φρεάτιο του τρόμου

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο φρεάτειο του τρόμου στο Μιτσερό. Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στο Μιτσερό, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, είπε ότι δεν  ανευρέθηκε οτιδήποτε, το οποίο να υποδηλοί την ύπαρξη πτώματος.

Συγκεκριμένα, ο Μάρκος Τράγκολας ανακοίνωσε ότι οι έρευνες στο φρεάτιο έχουν ολοκληρωθεί στο 100% και δεν έχει ανευρεθεί οτιδήποτε που να υποδηλοί ότι πρόκειται για πτώμα.

Εξήγησε ότι η επιχείρηση για τα τελευταία δέκα μέτρα του φρεατίου διήρκεσε πάνω από δύο ώρες.

Στα 123 μέτρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής, εντόπισαν κάτι που κίνησε κάποιες υποψίες, όμως, όπως διαπιστώθηκε αργότερα όταν έγινε έρευνα με την κάμερα, επρόκειτο για καναβάτσο, το οποίο ήταν δεμένο γύρω από σωλήνα για να τροφοδοτούνται οι γαλαρίες με αέρα.

Αναφέρθηκε σε αυτό το εύρημα για να αποδείξει πόσο προσεκτική ήταν η έρευνα τόσο με το ρομπότ όσο και με την κάμερα κάθετης πορείας.

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε πως θα γίνει τώρα μεγάλη προεργασία, ούτως ώστε αύριο, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, να καταδυθεί στη λίμνη του Ξυλιάτου ο πρώτος δύτης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελεγχθούν κάποια κρίσιμα σημεία και βήμα με βήμα το πολύ απότομο έδαφος που βρίσκεται κάτω από το νερό.

Ερωτηθείς αν τους έχουν υποδειχθεί άλλα σημεία για έρευνα ο κ. Τράγκολας απάντησε αρνητικά.