Μιτσερό: Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας οι έρευνες στο φρεάτιο του τρόμου

Οι έρευνες στο φρεάτιο του τρόμου συνεχίστηκαν σήμερα για 9η μέρα.

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονατι στο σημείο για νέες έρευνες καθώς όπως εκτιμούν οι αρχές στο φρεάτιο του θανάτους ενδεχομένος να υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, σε δηλώσεις του ανακοίνωσε την αναστολή των ερευνών λόγω κινδύνου κατάρρευσης.

Αύριο θα μεταβούν στο σημείο ειδικοί ώστε να αξιολογήσουν την επικινδυνότητα του φρεατίου αφού έχει παρατηρηθεί πως κάποια μεταλλικά σημεία του έχουν κάμψη προς τα κάτω.

“Για το φρεάτιο έχει διαπιστωθεί μια μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που κρατούν τα φρεάτια.”

Για λόγους ασφάλειας αποφασίστηκε πως δεν θα επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει περαιτέρω το φρεάτιο μέχρι την απόφαση των ειδικών και εάν χρειαστεί υποστήριξης ή επιδιόρθωσης μερικών δοκών.

Με τις σημερινές έρευνες της Πυροσβεστικής αλλά και της ειδικής κάμερας έχει ερευνηθεί η δυτική πλευρά του φρεατίου μέχρι τον πάτο που ανέρχεται στα 130 μέτρα βάθος.

Αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον κύριο Τράγκολα, είναι το κεντρικό σημείο του λάκκου που πρέπει να ερευνηθεί καθώς υπάρχει θέμα ασφάλειας θα δούμε πως θα ασφαλίσουν τα αναβατόρια για να μην υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος κατάρρευσης.

Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  τόνισε ότι οι έρευνες θα διαρκέσουν όσες μέρες χρειαστεί. Θα συνεχίσουμε όσο χρειάζεται λέει ο κ. Τράγκολας. Ακόμη και το Πάσχα θα το κάνουμε εδώ.

Αύριο θα συνεχιστούν οι έρευνες στην λίμνη στον Ξυλιάτο με την χρήση ρομποτικής κάμερας αφού υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία που χρειάζονται περαιτέρω έρευνας, όπως ανάφερε.