«Μισθωμένοι» τουρίστες φαίνεται πως βρίσκονται πίσω από τη δολιοφθορά στη μεγάλη ζωγραφισμένη ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Οι ελληνικές Αρχές αμφισβητούν το να έγινε ρίψη κόκκινης μπογιάς με drone πάνω στη μεγάλη ζωγραφισμένη ελληνική σημαία στο Καστελόριζο και διερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τη δολιοφθορά να βρίσκονται «μισθωμένοι» τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί.

«Μισθωμένοι» τουρίστες φαίνεται πως βρίσκονται πίσω από τη δολιοφθορά στη μεγάλη ζωγραφισμένη ελληνική σημαία στο Καστελόριζο, και μάλιστα, όλα δείχνουν πως έφυγαν από το νησί ανενόχλητοι, με το πλοίο της γραμμής!

Μπορεί τουρκικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως η δολιοφθορά έγινε από ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών, που κατά τη διάρκεια της νύχτας, την Παρασκευή, και έως το πρωί του Σαββάτου, «πέταξαν» drone από τα παράλια του Κας με 100 κιλά μπογιάς κόκκινου χρώματος, ρίχνοντάς την πάνω στην ελληνική σημαία, οι ελληνικές Αρχές, ωστόσο, αμφισβητούν ευθέως -και κατηγορηματικά- αυτή την εκδοχή.

Όπως αναφέρει το protothema.gr σε ρεπορτάζ του, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολιοφθορά να έγινε από πρόσωπο ή πρόσωπα που βρίσκονταν στο Καστελόριζο, μετέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σημείο και κατόπιν έφυγαν με το πλοίο.

Πληροφορίες, δε, κάνουν λόγο για δύο αλλοδαπούς, που έφτασαν στο νησί στις 24 Σεπτεμβρίου και αποχώρησαν το Σάββατο, αμέσως μετά τη διπλή πρόκληση με τη δολιοφθορά στη σημαία και το drone με τα οθωμανικά εμβατήρια και τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.

Ήδη έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά οι αφίξεις στο νησί και οι διαμονές στα ξενοδοχεία, με πολύ πιθανό το σενάριο να πρόκειται για «μισθωμένους» αλλοδαπούς τουρίστες. Επίσης διερευνάται εάν ο/οι δράστης/ες που βρισκόταν στο νησί είχε/αν επικοινωνία με άλλα άτομα που βρίσκονταν στα τουρκικά παράλια και χειρίζονταν το drone.

Είναι δεδομένο, ωστόσο, πως ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα του drone ως «αποκλειστικό», γνωρίζει την προέλευσή τους, αν, βέβαια, δεν έκαναν τις λήψεις τεχνικοί του.

Αποκαταστάθηκε, πάντως, από άνδρες της τοπικής στρατιωτικής δύναμης, πλήρως η σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο επάνω από το λιμάνι, και διακρίνεται και από τα απέναντι τουρκικά παράλια.