Μικρό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Δύο δημοσκοπήσεις  που δημοσιεύονται σήμερα στον σημερινό ελληνικό Τύπου αποτυπώνουν κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα στην πρόθεση ψήφου η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, από 4,8% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ καταγράφει 24% έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,4% και το Ποτάμι με 4,1%. Οι ΑΝΕΛ καταγράφουν 2,9% ενώ σημαντικό το ποσοστό των αναποφάσιστων, ανέρχεται στο 11,8%.

Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή την προσφυγή στις κάλπες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, δηλαδή το 54%, προτιμά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ το 37% θέλει εκλογές και ένα 9% δεν έχει άποψη.

Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH για το Βήμα, ο  ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 2,8 ποσοστιαίες μονάδες διάφορα καταγράφοντας ποσοστό 25,5% έναντι 22,7% της ΝΔ.

Τρίτο κόμμα σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 6,7% , ακολουθεί το Ποτάμι 6%, “πέφτει” στην πέμπτη θέση η Χρυσή Αυγή με 5,9%, και στην έκτη θέση το ΚΚΕ με 5,8%. Έκτος Βουλής και σε αυτή τη δημοσκόπηση φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,7%.Οι αναποφάσιστοι εκτοξεύονται στο 18,1%.

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση πάντως, η πλειοψηφία των πολιτών, 57,8%,  επιθυμεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή χωρίς πρόωρες εκλογές, ενώ το 36,5% θέλει Πρόεδρο Δημοκρατίας από νέα Βουλή και ένα ποσοστό 5,7% δεν απαντά.

Τέλος, 6 στους δέκα ερωτηθέντες, το 59,9%, θεωρούν αρνητική και μάλλον αρνητική εξέλιξη για την οικονομία τις πρόωρες εκλογές, ενώ το 36% θετική και μάλλον θετική.