Μικροκομματικές σκοπιμότητες σε Μαλά-Λιλλήκα, καταλογίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Μικροκομματικές σκοπιμότητες καταλόγισε στα επιτελεία Μαλά και Λιλλήκα, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενόψει της επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στην Κύπρο.

Χωρίς τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων η χρεοκοπία της χώρας δεν θα αποφευχθεί. Γιαυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό είπε ο κ. Νεοφύτου ότι την ώρα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις στο χώρο της Ευρώπης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατόρθωσε να έρθουν στην Κύπρο τις επόμενες ώρες οι σημαντικότεροι των ηγετών της ΕΕ για την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) «σε μια προσπάθεια να πείσουμε για τη δανειακή σύμβαση και ότι η χώρα μας δεν είναι μια χώρα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος αλλά που σέβεται και τηρεί αυστηρά τους ευρωπαϊκούς κανόνες…Ζήσαμε σήμερα μπαράζ δηλώσεων των επιτελείων Μαλά και Λιλλήκα με τα πυρά να στρέφονται προς αυτούς που τους καλούμε να μας βοηθήσουν».

Για έξι μήνες, υπενθύμισε ο κ. Νεοφύτου, η κυβέρνηση Χριστόφια διαλαλούσε τη μεγάλη της επιτυχία όταν είχε έρθει η κ. Μέρκελ στην Κύπρο και δεν έδειξε μικροπρέπεια τότε επειδή ήταν προσκεκλημένη του προέδρου Χριστόφια. «Πώς μπορεί κάποιος ηγέτης είτε να χλευάζεται ή να αφήνουμε υπονοούμενα προς αυτόν σε σχέση με ποιος τον προσκαλεί; Ο λαός μας δεν είναι μικροπρεπής και τέτοιες συμπεριφορές τις απορρίπτει», συνέχισε.

Ως προς τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, «ο οποίος είναι μέλος του ΕΛΚ και στενότατος φίλος του Ν.Αναστασιάδη», είπε, ότι . τάχθηκε υπέρ της αναδρομικότητας της χρηματοδότησης των τραπεζών από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, προσθέτοντας ότι «εάν επιτευχθεί θα είναι σωτήριο για τον τόπο μας».

«Ευχόμαστε να μην χλευαστεί από τα επιτελεία Μαλά και Λιλλήκα αυτή η τοποθέτηση», είπε ο κ. Νεοφύτου