Μικροί κηπουροί εν δράσει στα σχολεία

Μεγάλη ανταπόκριση στην εκστρατεία δημιουργίας λαχανόκηπων σε 100 σχολεία

Ενθουσιώδης είναι η ανταπόκριση των σχολείων για συμμετοχή στην εκστρατεία δημιουργίας λαχανόκηπων στους σχολικούς προαύλιους χώρους. Η πρωτοβουλία των εταιρειών Premier Shukuroglou, Φυτώρια Σολωμού και Elysee Irrigation να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα υλικά και τον εξοπλισμό για τη δημιουργία βιολογικών λαχανόκηπων σε εκατό σχολεία της Κύπρου έχει αγκαλιαστεί από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μέχρι στιγμής πέραν των 40 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλες τις επαρχίες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ αιτήσεις έχουν υποβληθεί και για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αφού η εκστρατεία, η οποία στηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και την Επίτροπο Περιβάλλοντος, αποφασίστηκε να επεκταθεί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εταιρείες Premier Shukuroglou, Φυτώρια Σολωμού και Elysee Irrigation, στο πλαίσιο της φιλοπεριβαλλοντικής τους δράσης και της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, προσφέρουν δωρεάν κόμποστ –εδαφοβελτιωτικό λίπασμα που παράγεται αποκλειστικά από ανακυκλωμένα κλαδέματα– σπορόφυτα καθώς και σύστημα άρδευσης για τη δημιουργία λαχανόκηπων. Επίσης, παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση για την καλύτερη οργάνωση των κήπων και φροντίδα των καλλιεργειών.

Η περιβαλλοντική εκστρατεία στοχεύει να δώσει κίνητρα στα παιδιά για δημιουργία, μαθαίνοντάς τους τα μυστικά της σποράς και της φροντίδας ενός λαχανόκηπου. Η ενασχόληση των μαθητών με την κηπουρική συμβάλλει στην ανάπτυξη της σχέσης τους με τη φύση, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική και περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην εκστρατεία επικοινωνώντας με την εταιρεία Premier Shukuroglou στο 22815353 ή contact@premier.com.cy. Για χρήσιμες πληροφορίες: www.lawnandgarden.com.cy.