Μικρή πτώση στη μετοχή της Apple – Απώλειες στην Ευρώπη…

Με μικρές απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές, παρά τα κέρδη ρεκόρ στη Wall που πυροδοτήθηκε από τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone από την Apple.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με πτώση 0,23% νωρίτερα και σχεδόν όλους τους κλάδους, αλλά και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και την απασχόληση.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 με πτώση 0,64%, ο DAX -0,15%, o CAC40 -0,05% και ο ΙΒΕΧ35 με πτώση 0,09%.

Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών ηγούνται της πτώσης, λόγω της μείωσης των τιμών των μετάλλων κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Ασίας. Ο κλάδος σημειώνει πτώση 0,8%. Glencore, BHP Billiton και Anglo American με απώλειες γύρω στο 1% νωρίς το πρωί.

Ο κλάδος των ΜΜΕ με άνοδο 0,1%. Η γαλλική Vivendi βρέθηκε στην κορυφή με κέρδη σχεδόν 2% μετά την αναβάθμισή της από τη UBS σε σύσταση αγοράς από ουδέτερη για τη μετοχή της.

Η ιταλική Mediaset υποβαθμίστηκε σε underperform από outperform από τη Macquarie, με το αιτιολογικό ότι η επιχειρούμενη εξαγορά της από τη Vivendi δεν φαίνεται να γίνεται άμεσα. Η μετοχή της Mediaset υποχώρησε κατά 2,4%.

Στις ΗΠΑ, οι δείκτες σημείωσαν σημαντική άνοδο, αν και η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 0,6% λόγω της απογοήτευσης του κοινού όταν ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το πολυαναμενόμενο iPhone X τον Οκτώβριο.