Μιζούρι: Tουλάχιστον έξι σφαίρες δέχθηκε o 18χρονος

O Μάικλ Μπράουν, ο νεαρός αφροαμερικανός τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικός στο Φέργκιουσον του Μισούρι, δέχθηκε τουλάχιστον 6 σφαίρες, δύο εκ των οποίων στο κεφάλι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νεκροψίας -που πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολήν της οικογένειας.

Η μία από τις σφαίρες εισήλθε από την κορυφή του κρανίου, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το κεφάλι του ήταν σκυμμένο όταν δέχθηκε τη σφαίρα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της ιδιωτικής νεκροψίας που διενήργησε ο πρώην ιατροδικαστής της πόλης της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπάντεν.

Όλες οι σφαίρες έπληξαν το θύμα στο μπροστινό μέρος του σώματός του, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας ο ιατροδικαστής, ο οποίος θεωρείται ειδικός στον τομέα του.

Τέσσερις σφαίρες βρέθηκαν στο δεξί μπράτσο και δύο στο κεφάλι του εφήβου.

Ο ιατροδικαστής Σον Πάρσελς που συμμετείχε στη νεκροψία, δήλωσε ότι τραύμα στο δεξί χέρι φανερώνει είτε ότι ο νεαρός είχε την πλάτη γυρισμένη στον αστυνομικό, είτε ότι βρισκόταν απέναντί του με τα χέρια υψωμένα πάνω από το κεφάλι του, είτε ότι είχε λάβει σε αμυντική θέση.

Ο Μπάντεν δήλωσε ότι «δεν υπήρχαν σημάδια πάλης» στο σώμα του νεαρού και ότι κάποιες εκδορές στη δεξιά πλευρά του προσώπου του έγιναν πιθανότατα μετά τον θάνατό του, όταν έπεσε στο έδαφος.

Τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν, ο οποίος ήταν άοπλος, σκότωσε στη μέση του δρόμου ένας 28χρονος αστυνομικός την 9η Αυγούστου.

Τρεις νεκροψίες έχει διαταχθεί να πραγματοποιηθούν στη σορό του Μάικλ Μπράουν: μία από τις τοπικές αρχές, μια κατ΄ εντολήν της οικογένειας (καθώς δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την επίσημη νεκροψία), ενώ μία τρίτη, ανεξάρτητη που ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.

Η νεκροψία προσφέρει «επαρκή» στοιχεία για τη σύλληψη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Μάικλ Μπράουν, είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου, Ντάριλ Παρκς, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα της νεκροψίας υποστηρίζουν τις αφηγήσεις των αυτοπτών μαρτύρων.

Για την οικογένεια, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι φαίνεται πως ο νεαρός δέχθηκε τους πυροβολισμούς από ψηλά.

«Γιατί να τον πυροβολήσουν στο κέντρο του κεφαλιού του;» αναρωτήθηκε ο Παρκς. «Δεν βγάζει νόημα» είπε.

Εν τω μεταξύ, χαοτική είναι η κατάσταση στο Φέργκιουσον, όπου η οργή δεν έχει κοπάσει.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι αποφάσισε να στείλει την Εθνοφρουρά στην πόλη, λέγοντας ότι επιθυμεί «την αποκατάσταση της τάξης και της ειρήνης».