Μια διάσπαση του Facebook δε θα έλυνε τα σοβαρά προβλήματα της εταιρείας

Η COO της Facebook δήλωσε πως οι εκκλήσεις να διασπαστεί ο τεχνολογικός κολοσσός είναι δικαιολογημένες, ωστόσο πράττοντας αυτό δε θα έλυνε τα σοβαρά προβλήματα της εταιρείας.

«Μπορείς να μας σπάσεις στα δύο, να σπάσεις άλλες τεχνολογικές, όμως έτσι δεν αντιμετωπίζεις τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο, όπως ιδιωτικότητα, εκλογική ασφάλεια, προβλήματα που όλες οι τεχνολογικές έχουν, ανεξαρτήτως μεγέθους.»

H διάλυση του Facebook θα αποτελούσε λύση ύστατης ανάγκης η οποία πιθανότατα θα οδηγούσε σε μακρές νομικές διαδικασίες, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή η Ευρωπαία Επίτροπος, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η Ευρωπαία Επίτροπος ρωτήθηκε για το Facebook σε συνέδριο τεχνολογίας VivaTech στο Παρίσι στον απόηχο αιτήματος διάσπασης του κοινωνικού δικτύου από τον συνιδρυτή του Κρις Χιουζ.

«Φυσικά και θα ήταν μια λύση ύστατης ανάγκης. Πιστεύω ότι θα μας κρατούσε στα δικαστήρια για καμιά δεκαετία. Είναι πολύ πιο ευθύ και πολύ πιο αποτελεσματικό να πούμε ότι χρειαζόμαστε πρόσβαση στα δεδομένα» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κα. Βεστάγκερ.