Μια γλυκόπικρη ιστορία ενός παιδιού που δεν είναι πια μαζί μας …

Το όνομά της Rachel! Ήταν μόλις 9 ετών όταν αποφάσισε αν βοηθήσει τους κατοίκους της Αιθιοπίας να αποκτήσουν νερό ζητώντας από φίλους και γνωστούς να προσφέρουν από εννέα δολάρια ο καθένας, ένα για κάθε χρόνο της ζωής της, στην φιλανθρωπική οργάνωση Water.

Απώτερος στόχος της ήταν να μαζέψει 300 δολάρια, για να δώσει πόσιμο νερό σε 15 ανθρώπους στην Αφρική. Ένα μήνα μετά τα γενέθλιά της είχε καταφέρει να μαζέψει 220 δολάρια. Το συγκλονιστικό είναι όμως ότι δεν κατάφερε να μαζέψει όλο το ποσό που ήθελε γιατί ο Θεός αποφάσισε να την πάρει κοντά του.

Λίγες μέρες αργότερα η γλυκύτατη Rachel άφησε στην τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, καθότι έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου στο Σηάτλ. Έτσι, το όνειρό της έμεινε απραγματοποίητο! Ή μήπως όχι;

Η τραγική ιστορία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και συγκίνησε πάνω από 30,000 ανθρώπους που εντόπισαν τη μητέρα της Rachel και της έστειλαν χρήματα. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό, καθώς κατάφεραν να μαζευτούν 1,2 εκατομμύρια δολάρια τα οποία βοηθούν πάνω από 66.000 ανθρώπους.

Η μητέρα της δήλωσε: “«Πίστεψα πως η ζωή έχασε το νόημά της. Δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης για μένα χωρίς τη Rachel. Όμως παρότι δεν την έχω, δεν είμαι μόνη. Συνεχίζω το όραμά της και η ζωή μου πλέον έχει νόημα».