Μη δημοφιλή ελληνικά νησιά που αποθεώνουν οι ξένοι…

Σε πανέμορφα ελληνικά νησιά τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά όσο η Σαντορίνη και η Μύκονος και περιμένουν όσους ταξιδιώτες επιθυμούν να ξεφύγουν από τα πλήθη, στέκεται σε πρόσφατο άρθρο του το Lonely Planet.

Ο διάσημος οδηγός καλεί τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν νησιά-κρυφά διαμάντια της Ελλάδας, όπως η Κάρπαθος και η Τήλος, που μπορεί να μην κάνουν θραύση στο Instagram, αλλά διαθέτουν πανέμορφα τοπία και προσφέρονται για πιο οικονομικές διακοπές.

Τα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά ανεβαίνουν όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού, αναφέρει το Lonely Planet. Μάλιστα, το άρθρο παραθέτει στοιχεία από έρευνα του Sunvil, ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Αγγλίας, σύμφωνα με την οποία ο όγκος των αναζητήσεων στο διαδίκτυο για τα λιγότερο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο.

Κύθηρα

Τα Κύθηρα με τις υπέροχες παραλίες, τους καταρράκτες και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, έρχονται πρώτα σε online αναζητήσεις φέτος, σύμφωνα με το άρθρο. Ακολουθούν η Σάμος, η Λήμνος, η Κύθνος και η Χάλκη, που κερδίζουν την προτίμηση όσων θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές των ελληνικών νησιών χωρίς τα πλήθη τουριστών.

Ολόκληρη η λίστα με τα ελληνικά νησιά που προτείνει για το φετινό καλοκαίρι το Lonely Planet:

1. Κύθηρα
2. Σάμος
3. Λήμνος
4. Κύθνος
5. Χάλκη
6. Κουφονήσια
7. Μήλος
8. Μεγανήσι
9. Τήλος
10. Κάρπαθος