Μητσόπουλος: Προχωρούμε με σοβαρότητα και συνέπεια για ΚΑ

Μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα που δεν έγιναν τα 5 χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης, ήταν η απάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου, στη σημερινή τοποθέτηση του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να διαθέτει την πολιτική βούληση να δώσει τη μάχη για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Μητσόπουλος είπε πως, αν και δεν έχει διαβάσει ακόμη την ανακοίνωση, “ελπίζω (το ΑΚΕΛ) να μην αναφέρεται στο γεγονός ότι μέσα σε 6-7 μήνες έγιναν πράγματα τα οποία δεν έγιναν τα προηγούμενα 5 χρόνια, ελπίζω να μην αναφέρεται στο γεγονός ότι επιτέλους εφαρμόστηκε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο ενώ είχε ετοιμαστεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, καμία ουσιαστικά πρόνοια του δεν είχε εφαρμοστεί”.

“Ελπίζω”, συνέχισε, “να μην αναφέρεται στο γεγονός ότι αυτή η Κυβέρνηση έδωσε ήδη μερικές δεκάδες εκατομμύρια για στήριξη των ΚΑ, ελπίζω να μην αναφέρεται στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση προχώρησε από κοινού με την εταιρεία στην εργοδότηση, στη μίσθωση υπηρεσιών μεγάλου δικηγορικού γραφείου από τις Βρυξέλλες προκειμένου να δώσουμε τη μάχη έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

“Ελπίζω να μην αναφέρεται στο γεγονός ότι στους τελευταίους 4 μήνες έχουν μειωθεί κατά δέκα περίπου εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές των ΚΑ, ελπίζω να μην αναφέρεται στο γεγονός ότι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, παίρνουμε κάποια μηνύματα ενθάρρυνσης, ότι αν προχωρήσουμε με συνέπεια και σοβαρότητα θα μπορούσαμε ενδεχομένως να βάλουμε την εταιρεία, μέσα στο 2014, σε μια τροχιά ανάπτυξης”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι αισιόδοξος για το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών σημείωσε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η Κυβέρνηση και το ΔΣ της εταιρείας δίνουν τη μάχη με σοβαρότητα και συνέπεια και εξήρε το αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν, όπως είπε, οι εργαζόμενοι στις ΚΑ παρά τις δυσκολίες και παρά τις θυσίες τις οποίες υφίστανται.