Μητσόπουλος: Ο Αναστασιάδης έχει σχέδιο για την επίλυση του κυπριακού

Απέφυγε τις άγονες και διχαστικές αναδρομές στο χτες και τις προσβλητικές αναφορές στους συνυποψηφίους του και πρόταξε με καθαρότητα τη θετική του πρόταση για το μέλλον της Κύπρου, εκτίμησε για τον  Νίκο Αναστασιάδη, ο εκπρόσωπος τύπου του , Τάσος Μητσόπουλος.

Μίλησε είπε, για «ένα μέλλον χωρίς στρατούς κατοχής και εποίκους. Με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Ένα μέλλον που για να γίνει εφικτό πρέπει να οικοδομηθεί πάνω στην ευρύτερη δυνατή ενότητα της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων. Μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Συμβούλιου. Με τη σύσταση ομάδων εργασίας ειδικών. Με τη συνδιαβούλευση όλων των κομμάτων για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου λύσης του Κυπριακού που να εδράζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αξίες και αρχές της ενωμένης Ευρώπης»

Ο κ.  Αναστασιάδης, τόνισε, παρουσίασε ένα σαφές σχέδιο πολιτικής και διπλωματικής δράσης που καθιστά την Τουρκία υπόλογο για τις ευθύνες της στην Κύπρο, με την ενεργό εμπλοκή της ΕΕ και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και με την οικοδόμηση ενός ισχυρού πλέγματος συμμαχιών που αξιοποιεί τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή μας και την αναβαθμισμένη θέση της Κύπρου μετά τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Η επιλογή που προτείνει ο κ. Λιλλήκας, υποστήριξε ο κ. Μητσόπουλος,  επενδύει στο διχασμό και τη διαίρεση του λαού μέσω της άκρατης παρελθοντολαγνείας, της λασπολογίας και του διπλωματικού κουτσομπολιού. «Εμφανίστηκε διχαστικός κι εριστικός, ως επίδοξος κομματάρχης και όχι σαν υποψήφιος Πρόεδρος όλων των Κυπρίων» .

Ο κ. Μαλάς, είπε, επιβεβαίωσε την απειρία του για το πώς λειτουργούν οι διεθνείς σχέσεις και την έλλειψη ουσιαστικής και σφαιρικής γνώσης του Κυπριακού και της διαπραγματευτικής διαδικασίας. «Πίσω από τον κ. Μαλά βρίσκονται οι ίδιες πολιτικές και οι ίδιες νοοτροπίες που οδήγησαν σε απαράδεκτες υποχωρήσεις την τελευταία πενταετία και καταδίκασαν το Κυπριακό σε ένα πρωτόγνωρο τέλμα και αδιέξοδο» .