Μητσόπουλος: Έτοιμος ο Αναστασιάδης να δώσει τη μάχη της ενεργειακής πολιτικής

Συγκεκριμένη πρόταση δράσης για την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου, έχει ήδη καταρτίσει ο Νίκος Αναστασιάδης, έτοιμος να ξεκινήσει αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, αν εκλεγεί στο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης, στηριζόμενος σε μελέτες ομάδας κορυφαίων ειδικών, έχει θέσει προτεραιότητες για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, με στόχο τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση των οικονομικών και ενεργειακών συμφερόντων της Κύπρου, ώστε η χώρα να μετατραπεί σε Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο, με διαφάνεια σε όλα τα στάδια, από την αδειοδότηση μέχρι και τη διαχείριση των εσόδων.

Η κατασκευή τερματικού υγροποίησης αποτελεί την κεντρική … «Πρόκειται για έργο της τάξεως των 8-12 δισεκατομμυρίων ευρώ (αναλόγως μεγέθους) και αναμένεται να δημιουργήσει πέραν των 5.000 θέσεων εργασίας. Παράλληλα, η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από το τεμάχιο ‘Αφροδίτη’ και από τα άλλα τεμάχια προς το τερματικό υγροποίησης είναι η πιο συμφέρουσα λύση».

Άμεσες προτεραιότητες είναι ακόμη η ολοκλήρωση των μελετών για τις αναγκαίες υποδομές στα λιμάνια , η κατοχύρωση συμμετοχής Κυπρίων εργατών και επιστημόνων στον μέγιστο βαθμό στα έργα υποδομής, η δημιουργία Εθνικού Ταμείου Υδρογονανθράκων και των φορέων που θα ασχολούνται με τον καθορισμό, την υιοθέτηση και τη διαχείριση της ενεργειακής πολιτικής, έγκαιρη αλλαγή του μίγματος καυσίμων στις μεταφορές, στον βιομηχανικό και οικιακό τομέα στην Κύπρο, για διασφάλιση της εγχώριας μακροπρόθεσμης ενεργειακής επάρκειας, με το μικρότερο κόστος και την προστασία του περιβάλλοντος, για να γίνει η Κύπρος ανταγωνιστική και ελκυστική για ξένες επενδύσεις.