Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ψάχνει δεκανίκι, ας το βρει στον Λεβέντη

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι “ο κ. Τσίπρας αναζητά κάποιο δεκανίκι, δεν θα το βρει στη ΝΔ, ας το βρει στον κ. Λεβέντη”, τκλείνοντας την πόρτα σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνον για συνταγματική αναθεώρηση.

«Αυτή η συζήτηση δεν αφορά τη ΝΔ, αφορά τον Τσίπρα και τον Λεβέντη και υποκρύπτει την ανησυχία του κ. Τσίπρα ότι η πλειοψηφία του στη Βουλή είναι πολύ εύθραυστη», ανέφερε.

«Μόνος του ο Τσίπρας μας έβαλε στο τρίτο μνημόνιο, μας έστειλε στο χείλος του γκρεμού και βύθισε την οικονομία σε ύφεση. Μόνος του μας έφερε και μόνος του να ξεμπλέξει. Αν δεν έχει τους 153 να παραιτηθεί και να ανοίξει το θέμα σχηματισμού νέας κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Καραμανλής είναι παντελώς αμέτοχος σε αυτές τις συζητήσεις». «Διαχωρισμοί Μητσοτακικών – Καραμανλικών δεν υπάρχουν στη ΝΔ του 2016… Θεωρώ ότι βασική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι να είσαι χρήσιμος, και όχι αρεστός, και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», παρατήρησε.

Για τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι «έχει αποδείξει ότι δεν είναι αξιόπιστος μας χωρίζει άβυσσος… Είναι κορυφή του παγόβουνου η στάση της κυβέρνησης, τις σωστές μεταρρυθμίσεις για τόνωση οικονομίας που θα στηρίξουν ασφαλιστικό σύστημα δεν τις πιστεύουν… Κάτω από το παγόβουνο προωθούν την, άλωση του κράτους και παρεμβάσεις που γυρίζουν την παιδεία δεκαετίες πίσω». «Εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η ΝΔ μπορεί να συμπράξει», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συζητούσε μόνο θεσμικές αλλαγές όπως η συνταγματική αναθεώρηση. «Ως πρόεδρος της ΝΔ θα ήμουν έτοιμος να ανοίξουμε τη συζήτηση… Χρειάζεται δραστική παρέμβαση, όχι μερεμέτια, να εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία των 3/5, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να διαμορφώσει την συνταγματική αναθεώρηση όπως το επιθυμεί», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2015 δεν θα γίνονταν περικοπές στο ασφαλιστικό. «Μια οικονομία σε ύφεση δεν μπορεί να στηρίξει το ασφαλιστικό… Το τραγικό αδιέξοδο στο ασφαλιστικό έχει υπογραφή: “Αλέξης Τσίπρας” και “Πάνος Καμμένος”», επισήμανε.

«Υποχρέωση και δέσμευσή μου είναι η ριζική ανανέωση της ΝΔ», δήλωσε ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου.

Check Also

Nέες τουρκικές υπερπτήσεις από UAV πάνω από την Κανδελιούσα

Νέες υπερπτήσεις πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από νησί …

Πεθερά «τσάκωσε» τη νύφη το βράδυ του γάμου με τον εραστή σε ερωτική περίπτυξη! Ξυλοκοπήθηκε ο εραστής…

Ενας γάμος στην Αχαΐα διαλύθηκε σε ένα βράδυ και συγκεκριμένα στο… πρώτο του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα …