Μητσοτάκης: Ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του, ο Τσίπρας πρέπει να φύγει

«Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα “Μαδούρο” δεν χωρούν, ας τους στείλουμε σπίτι τους, να αναπνεύσουμε ελεύθερα»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, με βασικό σύνθημα τη «Συμφωνία Αλήθειας» ξεδίπλωσε το όραμά του για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, την οριστική έξοδο από την κρίση και τις προτάσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική, ενώ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα δώσω ψεύτικές υποσχέσεις. Είμαι εδώ για να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας με τον κάθε Έλληνα κι την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά», είπε.

«Δεν θα μοιράσω χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν διδάχτηκε τίποτα και συνεχίζει αμετανόητος». «Επιμένει και σήμερα να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις», επισήμανε.

«Δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση», είπε ο αρχηγός της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει έναν σκοπό, «την παραμονή του στην εξουσία».

«ΣΥΡΙΖΑ ίσον φτώχεια και κοινωνική ισοπέδωση», σημείωσε.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο με ανυπολόγιστες συνέπειες ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός. Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει. Το συντομότερο».

«Μειώνουμε στο μισό το ειδικό τέλος της ΕΡΤ»

«Μειώνουμε στο μισό το ειδικό τέλος της ΕΡΤ. Το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων θα αυξηθεί κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου και κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει τα 18 από τα 36 ευρώ που πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ», εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΕΡΤ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μειώνεται μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός δύο ετών»

Ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε και τις προτάσεις της ΝΔ για τη νέα φορολογική πολιτική, λέγοντας πως «το φορολογικό σύστημα έχει αποτύχει» και εξήγγειλε μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων.

«Παρά την εξοντωτική αύξηση των φόρων, τα έσοδα μειώνονται. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών εκτοξεύονται. Ξεπέρασαν τα 90 δις ευρώ. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.

«Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική. Αντίθετα, η μείωση των φόρων, όταν και όπου εφαρμόστηκε, απέδωσε. Εμείς λοιπόν, θα απελευθερώσουμε τους πολίτες από τα δεσμά της υπερφορολόγησης. Συμφωνία Αλήθειας και καθαρές κουβέντες λοιπόν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σήμερα δεσμεύομαι απέναντι σας ότι με την δική μας κυβέρνηση μειώνεται μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο). Θα ωφεληθεί όλη η κοινωνία και περισσότερο από όλους τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα», υπογράμμισε.

«Καμία έκπτωση στην αξιοκρατία»

«Στόχος θα είναι οι εξαγωγές να αγγίξουν το 40% του ΑΕΠ, από 30% που είναι σήμερα, χρειάζονται νέες πολιτικές, χρειάζεται επιχειρηματικότητα και ρίσκο. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες από 170 χιλιάδες θέσεις εργασίες. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση αποτελεσματική, ομοιογενής, η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση των καλύτερων» σημείωσε και δεσμεύτηκε ότι «δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία». «Ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχτώ καμία έλλειψη μεταρρυθμιστικού έργου. Θα εφαρμόσουμε πλήρως και εγκαίρως το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο».

«Θα θέσουμε νέο πλαίσιο με τους πιστωτές μας, θα προωθήσουμε μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και θα περιορίσουμε την απαίτηση των πλεονασμάτων, από 3,5 σε 2%, ανέφερε αναλύοντας τον πρόγραμμα της ΝΔ και μίλησε για μείωση στη φορολογική πολιτική. Το σύστημα σήμερα έχει αποτύχει, υπάρχουν απώλειες εισόδων και φοροδιαφυγή πολλών δισ.», ανέφερε.

«Η ανάσα των 2 δισ. από τα πλεονάσματα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μας βοηθήσουν να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημείωσε δε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο αξιολογήσεις». «Καταργούνται φορείς του Δημοσίου. Δεν θα γίνουν οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου», είπε.

«Παρεμβάσεις στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια»

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για παρεμβάσεις στις τράπεζες για να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια. «Να ανακουφιστούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν δεύτερη ευκαιρία, όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους» είπε και συμπλήρωσε:

«Θα προχωρήσουν και παρεμβάσεις σχετικά με τις προσαυξήσεις για χρέη στο Δημόσιο».

«Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη»

«Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την κρίση, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Πρέπει όλοι τώρα να βάλουμε πλάτη. Δεν επιτρέπεται να λείπε κανείς από αυτή την προσπάθεια είναι το καθήκον σας», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης.

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν μέχρι χθες απέναντι σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, είτε πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις είτε τα καταψήφιζε στη Βουλή και τόνισε: «Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη εάν δεν δίνει ευκαιρίες σε εκείνους που η κρίση έπληξε σκληρά».

Η κρίση έπληξε την οικογένεια με εξαρτώμενα μέλη, επισήμανε και είπε πως πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, «είναι για μένα στοίχημα», είπε και εξήγγειλε ανάμεσα σε άλλα, κουπόνι 180 ευρώ τον μήνα σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να βάλουν το παιδί του σε παιδικό σταθμό.

Επίσης, εξήγγειλε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. «Θα δίνουμε στους δικαιούχους ρευστό και όχι κουπόνια για να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις προτεραιότητες τους».

«Ας τους στείλουμε σπίτι τους, να αναπνεύσουμε ελεύθερα»

«Η ανάσα των 2 δισ. από τα πλεονάσματα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μας βοηθήσουν να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ.

Σημείωσε δε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο αξιολογήσεις. «Καταργούνται φορείς του Δημοσίου. Δεν θα γίνουν οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει 1,5 δισ. ευρώ εξοικονόμηση από τις στοχευμένες παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ τον πρώτο χρόνο.

Τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες.

«Αρκετά με τους λαϊκιστές που μικραίνουν τη χώρα μας», είπε και τόνισε: «Δεν έχουν το θάρρος να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες που και αυτός πρέπει να αναλάβει. Ας τους δείξουμε την έξοδο, ας τους στείλουμε σπίτι τους να αναπνεύσουμε επιτέλους ελεύθερα».

«Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα “Μαδούρο” δεν χωρούν»

«Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα “Μαδούρο” δεν χωρούν. Όσο κι αν κάποιοι τους θαυμάζουν», είπε στη συνέχεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το κόμμα μας, η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη της κεντροδεξιάς, δεν εγγυάται μόνο την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα. Είμαστε ταυτόχρονα ανάχωμα δημοκρατίας απέναντι στις δυνάμεις του εθνολαϊκιστικού αυταρχισμού. Και αυτό το ανάχωμα θα αντέξει», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Δεν θα ανεχτούμε αλλά παιχνίδια με τους θεσμούς. Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια σκοτεινή αυταρχική χώρα. Δεν θα ανεχτούμε την αμφισβήτηση των αξιών της αστικής μας δημοκρατίας. Και δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα να μετατρέψει την κορυφαία διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος σε ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα», τόνισε.