Μητσοτάκης: Οι πρόσφυγες που λιάζονται και το φάντασμα του Βαρουφάκη που πλανάται στη Βουλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, απαντώντας στον Πρωθυπουργό.  είπε:

«Θα περίμενα τουλάχιστον κ. Τσίπρα να θυμηθείτε τι έλεγε η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ: Ότι η ΕΕ είναι ιμπεριαλιστική δύναμη και ξεκαθάριζε η διακήρυξη ότι θέλετε Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό. Μα εδώ πέρα συζητάμε για την πιο μεγάλη γεωπολιτική κυβίστηση που έχει γίνει σε αυτή την αίθουσα. Δηλαδή, αν βρισκόταν εδώ πέρα ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας έλεγε Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Εν πάση περιπτώσει, δεν ακούσαμε ποτέ από εσάς κ. Τσίπρα, μια αυτοκριτική για τις παλινωδίες της πολιτικής σας το πρώτο οκτάμηνο στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού (…) Εδώ έχω μια ευθύνη: Να θυμίσω στην εθνική αντιπροσωπεία τι έκανε η τότε υπουργός σας, που μιλούσε για τους μετανάστες που λιαζόντουσαν και είχε αυτή την νοοτροπία ότι θα μπορούσαν όλοι να περνάνε από την Ελλάδα, να πηγαίνουν στην Ευρώπη και η Ευρώπη να αδιαφορεί παντελώς για τις εξελίξεις».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το πρώτο επτάμηνο του 2015 ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε:

«Για τις περήφανες διαπραγματεύσεις του επταμήνου, γιατί επανέρχεστε; Το φάντασμα του κ. Βαρουφάκη πλανάται σε αυτή την αίθουσα. Εδώ είναι και μας ακούει και σας άκουγε και εσάς και μιλάει ο κ. Βαρουφάκης για όλα αυτά τα οποία συνέβαιναν. Θα τη μάθουμε την αλήθεια κάποτε κ. Τσίπρα για το τι έγινε ακριβώς αυτό το επτάμηνο. Θα τη μάθουμε μην ανησυχείτε. Θα τη μάθουμε την αλήθεια και τότε θα φανεί σε όλο του το εύρος πραγματικά τι γνωρίζατε εσείς για τα παράλληλα σχέδια, για την ενδεχόμενη κατάληψη του Νομισματοκοπείου. Τι κάνατε για όλα αυτά επιτέλους, δεν έχετε απαντήσει».