Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει επενδυτικό κενό

Με τον Πρέσβη της Ολλανδίας Caspar Veldkamp και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνο – Ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει τις συναντήσεις αυτές, με νέους επιχειρηματίες και ξένες διπλωματικές αποστολές, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προσέλκυση επενδύσεων την «επόμενη μέρα» στη χώρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα τη συζήτηση», ενώ τόνισε παράλληλα πως: «μπορούμε να συσφίξουμε περαιτέρω οικονομικές και εμπορικές σχέσεις να διερευνήσουμε προβλήματα δραστηριοποίησης ολλανδικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα. Και κυρίως ποιο το πλαίσιο να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις».

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει επενδυτικό κενό. Μόνο 10% ΑΕΠ πολύ κάτω από μέσο όρο Ευρώπης. Θέλω να μάθω ποιο είναι το πλαίσιο που θα μπορέσει να ενισχύσει τις επενδύσεις. Η ΝΔ πιστεύει σε σωστό πλαίσιο κινήτρων για να ενισχυθεί η επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια που φιλοξενείτε εδώ την Κυψέλη νεοφυών επιχειρήσεων Orange Grove», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε ρίζες της νέας επιχειρηματικότητας, να επιβραβεύσει τα νέα ταλέντα. Και νέες επιχειρήσεις που μπορεί να διακριθούν», τόνισε.