Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του Τσίπρα

Με σαφή  μηνύματα στο εσωτερικό του και σε όσους πιέζουν για συννενόηση και ψήφιση αντιμέτρων απευθύνθηκε στα μέλη της σκιώδους κυβέρνησής του, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να βάλει από τη μια φρένο στην εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά και να προειδοποιήσει τους διαφωνούντες του κόμματός του, τονίζοντας πως όποιος δεν θέλει να  δώσει τη μάχη ας καθίσει πίσω!
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι «ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα» ενώ επέμεινε στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές αποσυνδέοντάς το από το κλείσιμο της αξιολόγησης εκτιμώντας μάλιστα εξαιτίας της καθυστέρησης στο κλείσιμό της ότι ακόμα και αν κλείσει η αξιολόγηση «η χώρα θα σέρνεται».
Ο  Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πρωτοφανή αντίθεση με τα αισθήματα της κοινωνίας και υποστήριξε ότι «διαμορφώνεται μια σιωπηλή πλειοψηφία που βρίσκεται πολύ κοντά στις θέσεις που εκφράζει η σημερινή ΝΔ για λιγότερο δημόσιο και λιγότερους φόρους».
Ο Πρόεδρος της ΝΔ  απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς και τις παραινέσεις για συναίνεση ή έστω συνεννόηση με την κυβέρνηση καθώς όπως είπε, κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» και να έρθουμε μετά ως «λευκοί ιππότες», λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά στάση εθνικής ευθύνης για τη ΝΔ. Δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας πρόσθεσε και απέρριψε πολιτικές στάσεις στο όνομα του «συντεχνιακού κόστους» για «μια δράκα ψήφους». Τέλος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα του δημοσιονομικού πακέτου ούτε και τα αντίμετρα που λέει ότι θα φέρει η κυβέρνηση. «Δεκανίκι του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε την εξαπάτηση των πολιτών» κατέληξε  ο  Μητσοτάκης απαντώντας στον προβληματισμό μερίδας γαλάζιων στελεχών.