Μητρόπουλος: Αρκετοί στην κυβέρνηση την πάτησαν επενδύοντας στη διένεξη μεταξύ των Θεσμών

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA εκτίμησε ότι η πρόταση των Θεσμών οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία και εθνική εκκαθάριση.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία καταρρέουν από τις μνημονιακές πρακτικές, αλλιώς θα είναι πιθανό να χρειαστεί να υπάρξουν περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

«Είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης. Οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ. Δεν είναι μόνο το ΕΚΑΣ που είναι μια ήπια ρύθμιση, την οποία ο Τσίπρας πολέμησε και νομίζω απέκλεισε να θεσπιστεί, αλλά είναι όλο το οικοδόμημα. Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού. Η, δε, δική μας πρόταση μάς φέρνει πολύ μακριά από το δικό μας πρόγραμμα. Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι «αρκετοί την πάτησαν όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ», ενώ για τη νέα τριμερή της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «μάχη του πρωθυπουργού για μία καλύτερη συμφωνία».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητρόπουλος προεξόφλησε μία «επώδυνη συμφωνία», τονίζοντας ότι «πρέπει να προετοιμαστεί ο λαός διότι φάνηκε και στη διαπραγμάτευση το πεπερασμένο τη δική μας αριστερής διαπραγματευτικής δύναμης».

Ωστόσο, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι «το ενδεχόμενο απομακρύνθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των δύο προτάσεων».